Последен ден, в който могат да се обжалват решения на синдиците на КТБ


Последен ден, в който могат да се обжалват решения на синдиците на КТБ
Снимка: БГНЕС

1799

Днес изтича срокът, в който може да се обжалват окончателните решения на синдиците на Корпоративна търговска банка (КТБ) за признатите вземания от кредиторите. След като списъците бяха публикувани миналата седмица, бяха направени над 500 възражения, по които има становища на синдиците. Тези становища могат да бъдат обжалвани в съда по несъстоятелността, а именно - в Софийския градски съд.

Още след като синдиците разпратиха окончателните си становища по оспорените вземания, пред "Хоризонт" Вера Ахундова от сдружение "Ние, гражданите" прогнозира множество дела.

"Това, което следва, е една вълна от възражения и абсолютно затлачване на съдебната система. Нямаме съмнения за поръчковото решение на тези дела в бъдеще време", заяви тя.

Множеството възражения няма да спрат осребряването на имуществото на КТБ. Проблемът е, че вече осребреното имущество няма да може да отиде при реалните си собственици.

"Ето, например има десетки хора, които неправомерно са поставени в ред 7-ми на разпределение на сумите. Ако те спечелят делата, а сумите вече са изплатени, няма вариант да заставим някого да набира отново суми или да преразпределя, за да изплати тези суми", обясни Ахундова.

Вложители в КТБ и с гарантирани влогове водят дела, но срещу БНБ. Тяхната претенция е, че парите им са изплатени с голямо забавяне заради късното отнемане на лиценза на банката. По този показател вече има едно спечелено дело, но само на първа инстанция.

Още от Финанси и застраховане


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82447
  • GBP
    1
    2.28771
  • JPY
    100
    1.16745
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички