Приходите на митниците доближават 7 млрд. лева за 10 месеца


Приходите на митниците доближават 7 млрд. лева за 10 месеца
Снимка:

2432

1 млрд. и 300 млн. документи за 2016 година са обработени от митническите инспектори. Приходите за първите 10 месеца са 6 млрд. 840 млн. лева, а над 4 млрд. лева са събраните приходи от акцизни стоки. Това заяви в ефира на БНТ директорът на Агенция "Митници", Розалия Димитрова.

Изненадана и не съвсем съм от случващото се на "Лесово". Преди две години, знаете, имаше подобна акция, а имаше и такава на "Капитан Андреево". Все пак считах, че тези служители няма да продължават с корупционните действия, сподели Димитрова.

Но вероятно е необходимо време за промяна на мисленето на тези митнически служители, които са склонни към корупционни практики. Надявам се тези служители, които са виновни, да получат осъдителни присъди, за да има превантивен ефект за останалите митнически служители, подчерта Димитрова.

А иначе стана ясно, че на ГКПП "Лесово" няма вече опашка от тирове, много е малка колоната, която предстои да бъде обработена. Хората по пунктовете се оплакват, че се работи изключително бавно от 5 до 10 часа се чака, за да минат товарните камиони. Хората коментират още, че големите пари като рушвети и подкупи се въртят на ГКПП "Калотина".

Розалия Димитрова каза също така, че има служители в Агенцията, които са подсъдими и са отстранени от длъжност, съдът ги оправдава и ги връща отново на работа. Такива служители не се допускат обаче на работни места, които са възлови в Агенцията или има постоянен контакт с икономически оператори. Възстановяват се на места, където биха могли да нанесат най-малко вреди и където е най-малко натоварено, подчерта още директорът на митниците.

Розалия Димитрова съобщи, че средната заплата на един митничар е между 700 и 1400 лева в зависимост от длъжността.

 

 

 

 

Още от Финанси и застраховане


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82822
  • GBP
    1
    2.2865
  • JPY
    100
    1.18084
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички