Приходната агенция запорира 30 фирми на Василев


Приходната агенция запорира 30 фирми на Василев
Снимка:

1933

Националната агенция за приходите (НАП) запорира акциите и дяловете в 30 фирми, които са собственост на Цветан Василев или са свързани с него.

Мярката първо беше наложена на БТК, „НУРТС България", „Дунарит" и ТВ7, които Василев продаде за 1 евро на белгиеца с руски паспорт Пиер Луврие. После бяха блокирани хотелите на банкера, обединени във веригата „Сана спейс", съобщава в. "Преса".

Сега данъчните запорират редица други фирми на Цветан Василев, включително получили големи кредити от КТБ. Приходната агенция се опитва да спре евентуалната им продажба, която би накърнила интересите на държавата при процедурата по несъстоятелност на банката. Едно от тези дружества е „Проект Лагера". В активите му е апетитен терен с площ 26,4 дка, намиращ се в столичния кв. „Лагера" близо до гимназията по строителство и енергетика. При апорта през 2014 г. имотът е оценен на 18,4 млн. лв. За мястото има разрешение за строеж на многофункционален комплекс с офиси, жилища и магазини.

Сред другите блокирани фирми от империята на Василев са: „Синектик" с 86 млн. лв. активи, „Си Ди дивелопмънтс" (73 млн. лв. активи), „Критие" (34 млн. лв. активи), „Елтауър" (22 млн. лв. активи), „Родина пропъртис" (с 20 млн. лв. капитал) и др.

По искане на НАП са запорирани и дяловете на Антоанета Василева, съпругата на банкера, в „Тръст Василеви". Това е една от ключовите компании на семейството на Цветан Василев с 26 млн. лв. активи към края на 2011 г. Банкерът притежава 40% от капитала, толкова има и съпругата му, а дъщеря им Радосвета държи 20%. Делът на Василев беше запориран още в края на 2014 г. по искане на Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество.

 

 

Още от Финанси и застраховане


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.81667
  • GBP
    1
    2.27939
  • JPY
    100
    1.17503
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички