Прогноза: През 2017 г. средната заплата ще надхвърли 1000 лева


Прогноза: През 2017 г. средната заплата ще надхвърли 1000 лева
Снимка: Thinkstock/ Guliver

3126

Средната работна заплата ще надхвърли 1000 лева тази година. Смелата прогноза е на председателя на Асоциацията на индустриалния капитал Васил Велев.

По думите му икономиката ни ще нарасне с 3 %, а ако има политическа стабилност, може и с повече, което ще се усети от хората.

"През последните 10 години в България доходите растат най-бързо в целия Европейски съюз. Ние очакваме и тази година ръст на доходите от 5-6 процента", каза Велев пред БНР.

Божидар Данев от Българската стопанска камара (БСК) обаче припомни негативните тенденции при инвестициите - сфера, в която България е на едно от последните места в ЕС.

"Инвестициите като цяло са на основата на публични средства и средства от европейските фондове. Всяка смяна на властите, каквито и да са те, са свързани с надежди. Самото гласуване, което става, е свързано с определени надежди и желание за промяна. Надеждата скоро да бъде направено ново редовно правителство може би ще отстъпи място на надеждата служебното правителство да действа в този ключов момент за развитието на българската държава и на българската икономика. Ние сме убедени, че България ще бъде един достоен председател на Европейския съюз. Намеквания, че ако няма правителство, може да не бъдем председатели, са просто смешни", каза Данев.

Още от Финанси и застраховане


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички