Прокуратурата ще действа срещу Горанов след проверката на КПКОНПИ


Прокуратурата ще действа срещу Горанов след проверката на КПКОНПИ
Снимка: БГНЕС

3017

Все още тече проверка от КПКОНПИ срещу финансовия министър Владислав Горанов, трябва тя да завърши, за да може да започне производство за конфликт на интереси. Това обяви главният прокурор Сотир Цацаров.

С други думи – когато завърши проверката на КПКОНПИ, ще се намеси прокуратурата. Очаквам, че КПКОНПИ няма да се забави, подчерта Цацаров.

Той коментира и промените в Наказателно-процесуалния кодекс, с които се иска при определени обстоятелства да не се съобщава на никого, освен на адвокат, за извършен арест на пълнолетен (липса на информация за 48 часа) и непълнолетен (липса на информация за 24 часа).

При всички случаи трябва да има прецезиране на законовите текстове, е мнението на Цацаров. Според него, не може да не се уведомяват най-близките на арестуван човек, независимо дали пълнолетен или непълнолетен е бил арестуван. Освен това трябва да има посочване на престъпленията, за които да действат тези мерки, каза още главният прокурор и даде пример – тероризъм. Разпоредбата трябва да се прецезира така, че да не се пречи на работата на правоохранителните органи, но и да се спазват правата на гражданите. В противен случай правим нещо с добри намерения, а знаете какъв е резултатът, обобщи Цацаров.

Целенасочено и лошо – така Цацаров коментира готвената поредна поправка в Антикорупционния закон, с която от него се изключват общинските съветници (тя беше отложена за гледане след Нова година). Моето мнение е "каквото за всички, това и за тях". Като ще въвеждаме подаване на декларации, каква е логиката да вадим общинските съветници, заяви главният прокурор и напомни, че в Антикорупционния закон са включени много по-широк кръг хора, включително директори на горски стопанства.

 

 

 

 

 

Още от Финанси и застраховане


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички