Синдиците на КТБ търсят още инвеститори за продажбата на ТБ "Виктория"


Синдиците на КТБ търсят още инвеститори за продажбата на ТБ "Виктория"
Снимка: БГНЕС

1484

Синдиците на Корпоративна търговска банка ще търсят още инвеститори за продажбата на Търговска банка "Виктория", съобщава националното радио. 

Причината е, че тя е показала подобрение на финансовите си показатели, което може да привлече интереса на още потенциални купувачи. Неофициално е известно, че към момента има две подадени оферти за придобиването ѝ.

Намерението за продажба на Търговска банка "Виктория", която е 100% собственост на КТБ, бе оповестено през декември миналата година. Миналата година консултантът по продажбата АФА е изготвил маркетингов документ и го е изпратил до потенциален кръг инвеститори. Синдиците съобщават, че в хода на процедурата по продажба през февруари са настъпили значителни промени в капиталовите показатели на "Виктория". Това дава повод да се актуализира маркетинговият документ и кръгът на потенциалните купувачи да бъде разширен, което означава, че банката може да бъде продадена на по-добра цена. С цел по-голяма прозрачност на процедурата, документацията ще бъде публикувана и обществено достъпна на 16 март.

ТБ "Виктория", тогава под името "Креди Агрикол" бе придобита от Корпоративна търговска банка няколко месеца преди поставянето на КТБ под специален надзор. Два дни след КТБ, "Виктория" също бе поставена под специален надзор. За разлика от банката - майка обаче тя бе отворена през декември, а ликвидността ѝ бе осигурена чрез продажба на част от кредитния портфейл.

Още от Финанси и застраховане


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82549
  • GBP
    1
    2.2837
  • JPY
    100
    1.16398
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички