Синдиците на КТБ заведоха дела срещу длъжници


Синдиците на КТБ заведоха дела срещу длъжници
Снимка: БГНЕС

1952

Срещу целенасочените действия на недобросъвестните длъжници да осуетяват събирането на вземанията на „Корпоративна търговска банка” АД (в несъстоятелност) – КТБ АД (н), синдиците на КТБ АД (н) са предприели и предприемат всички допустими от закона действия в защита интересите на кредиторите на банката, съобщиха от КТБ АД (н).

В две последователни публикации синдиците на КТБ АД (н) представиха анализ на длъжниците на банката, които са най-активни в опитите си да противодействат на насочените срещу тях действия по събиране на вземанията на КТБ АД (н) и пълен списък на некоректните длъжници на КТБ АД (н). Логичното продължение на тази тема е представяне на дейността на синдиците на КТБ АД (н) срещу некорeктните длъжници. В тази връзка категорично може да се заяви, че към всеки актив на КТБ АД (н), за който е икономически обосновано да се предприемат законни действия по събирането му, са предприети, продължават и ще продължават да се предприемат всички възможни такива, за да бъде включен той в масата на несъстоятелността, която подлежи на разпределяне между кредиторите на банката.

Полезен индикатор за извършваните действия срещу некорeктните длъжници е обобщената справка за участието на синдиците на КТБ АД (н) в производствата по дела, по които банката е страна, и заведени от нейно име дела, регламентирано в чл. 31, ал. 7 от Закона за банковата несъстоятелност.

Към края на януари 2017 г. синдиците на КТБ АД (н) и техни законни представители, защитаващи интересите на банката, участват в над 1100 дела, като този брой непрекъснато нараства.

Съдебните производства приоритетно се водят в съдилищата на територията на Република България. Тези производства са триинстанционни, което означава, че за приключването им е необходимо време и резултатите от тях могат да се очакват в бъдеще. Следва да се има предвид и обстоятелството, че синдиците на КТБ АД (н) прилагат нови процедури в българското законодателство, за които няма съдебна практика.

Още от Финанси и застраховане


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83233
  • GBP
    1
    2.2729
  • JPY
    100
    1.1837
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички