След 2020 г. ще говорим за "рециклирани пари", смята Нанков


След 2020 г. ще говорим за "рециклирани пари", смята Нанков
Снимка: БГНЕС

2028

След 2020 г. ще говорим за „рециклирани пари“, те ще продължават да движат икономиките по-дълго от безвъзмездната финансова помощ. Това каза министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков по време на конференцията „Гъвкав европейски бюджет и финансови инструменти в подкрепа на строителния сектор“, предаде „Фокус“.

По думите на министъра колкото по-бързо се научим да се възползваме от тях, ще се приспособим към новите условия. „През програмен период 2007-2013 натрупахме според някои положителен, според други не толкова положителен опит, реализирахме проекти с висока добавена стойност. Чрез инициативата „Джесика“ на стойност над 250 млн. лв.

„Разбира се, за мен е чест и удоволствие да присъствам на днешния форум и да ви поздравя за успешния формат и за избора на тема за днешното събитие, тъй като те са пряко свързани с изпълнението и постигането на значим напредък по една от най-важните инвестиционни и инфраструктурни програми – ОП „Региони в растеж“, каза министърът на регионалното развитие. По думите му всички виждат положителния ефект от изпълнението на кохезионната политика както в миналия, така и през настоящи програмен период.

Нанков отбеляза, че всички си дават сметка, че светът се променя и е от решаващо значение да се използва потенциалът на всички фондове, както и оперативните програми в частност.

Още от Финанси и застраховане


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83233
  • GBP
    1
    2.2729
  • JPY
    100
    1.1837
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички