Служители на "Булгартабак" отново се събраха на протест


Служители на "Булгартабак" отново се събраха на протест
Снимка: БГНЕС

2426

Десетки се събраха пред сградата на Булгартабак в София. Протестиращите носят знамена на КНСБ и КТ „Подкрепа”, и скандират „Мафия”, съобщава БГНЕС.

За втори ден работниците и служителите на София-БТ искат да запазят доходите на семействата си и така ще бъде до края, скандират през мегафон протестиращите. Нека да им кажем какво искаме, искаме работа, заявиха те и подчертаха „лъжат, че няма договори за поръчка”. Председателят на Синдиката на българските железници Петър Бунев се присъедини към протестиращите и заяви: „Да знаете, че е много трудно, но ако сте заедно, ще спечелите. Ако сте като един ще спечелите”. Всички скандираха „Единство” и „Мафия”. Работниците поискаха ръководството на Булгартабак да слезе долу при тях и да разговарят. Според протестиращите за 4 г. собствениците не са разработили печелившото дружество. Те поискаха среща с основните акционери, както и мениджърският състав да подаде оставка. След което всички започнаха да викат „Оставка”. Служителите на София-БТ са подготвили и нова декларация, която е до общото събрание на акционерите на Булгартабак, в която отправят исканията си, едно от тях е и оставката на мениджърския екип.

На 6 април работниците заявиха, че ще се съберат на мълчалив протест пред НС.

"В “Булгартабак” съм работил преди години. Жена ми в момента работи там. Имаме две деца. В момента аз съм безработен, тя работи. Хората протестират заради това, че има производство, има пазари и изведнъж ги предупредиха, че трябва да спрат производството на цигари по незнайни причини", заяви един от протестиращите през сградата на “Булгартабак” Захари Йоцов.

Според него компанията винаги е имала пазари. "Едно време по съюза, сега навсякъде по света и в България. Хората протестират, защото остават на улицата и остават без пари и няма как да си хранят семействата", посочи той.

Изборът пред хората в момента, според Йоцов, е да се преразгледа всичко от самото начало. “Според мен това е някаква манипулация от политически характер, тъй като ги предупредиха хората от днес за утре, че спират работа. Няма никакъв повод да спират работа, тъй като пазари е имало и винаги ще има. Това е промишленост, която се котира навсякъде”, посочи той.

Основните искания на хората да си запазят работните места и да си продължи същото производство, което беше денонощно - първа, втора и нощна смяна. "Не е спирал “Булгартабак” никога по никакви причини", посочи той.

Още от Финанси и застраховане


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82822
  • GBP
    1
    2.2865
  • JPY
    100
    1.18084
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички