Татяна Дончева: КОНПИ трябва да бъде закрита


Татяна Дончева: КОНПИ трябва да бъде закрита
Снимка: Движение 21

2822

КОНПИ е орган, който трябва да бъде закрит. Защо Корнелия Нинова няма да каже нищо – да не те нагази КОНПИ и теб ли? Ти си лидер на опозицията, трябва да кажеш. Това заяви лидерът на Движение 21 Татяна Дончева в коментар за запорираните активи на Иво Прокопиев и явната атака срещу "Икономедиа".

Не може да има държавен орган, който беззаконничи. Не може да се блокират активи, които нямат нищо общо с даден случай и не може да се блокират стотици пъти по-големи активи от това, за което се претендира като вземане, заяви Дончева пред bTV. Може ли нещо да мине три пъти на съд и да идва КОНПИ, държавата претендира ли за пари, попита риторично бившият депутат.

Държавата не може да се управлява по мутренски. Пламен Георгиев (бел. ред. – председателят на КОНПИ) много добре знае защо е начело на КОНПИ, няма нужда всеки ден да му се казва, каза Дончева и заради думите на Георгиев, че не се е чувал с Бойко Борисов относно случая с Иво Прокопиев.

Относно мораториума върху иновативните лекарства, Дончева определи случващото се като "дилетантско". Според нея, в НЗОК има "ненормално висок процент" за заплащане на лекарства. Нашата здравна система и никоя здравна система не може да покрива лекарствата на всички тежко болни, категорична беше Дончева. Тя застъпи тезата, че 2/3 от парите за лекарства в България ги вземат онкоболните, те са най-добре организирани и най-гласовити, а хиляди хора си умират по домовете, без да знаят от какво. Казвате – база Х за съответната болест, оттам насетне всеки си плаща, е гледната точка на Татяна Дончева.

След като един месец обясняват за този мораториум и не могат да обяснят човешки, подходът е показателен. Изведнъж Цветан Цветанов почва да говори за молекули, след като е говорил за молекули на изпита си по химия във ВИФ, ако е имал такъв. Бойко Борисов го плаши всеки протест – веднага си подвива опашката, обясни Дончева. Тя е категорична, че такъв е подходът на Борисов – при вълнения, подвива опашка и оставя даден проблем да чака. Докога да чака, попита бившият депутат от БСП и лидер на Движение 21. Ако проблемите са нерешими – стани и си върви, а не пиарите, астролозите и врачките да ти дават акъл, да извадиш сестра си и да откараш болно дете в Германия със "Спартан"-а – какво ще си помислят семействата на хиляди други деца, които умират, добави Дончева.

Специално по въпроса за приватизацията и Корнелия Нинова, Дончева заяви – как така една следователчица имаше толкова пари? Много е елементарно да казваш сега който иска, да ме съди, смята Татяна Дончева.

Европарите ще свършат, в живота има и други неща, и в един момент се оказваш пред това, че имаш пари, но няма в какво да ги вложиш. Всичко се изпарява и остава само това, което си създал през твоето управление – а когато си създал магистрали, които на втория месец се изгърбват, няма кой да нареди паветата на "Дондуков", подлезите капят, това ще е, заключи Дончева.

Още от Финанси и застраховане


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82549
  • GBP
    1
    2.2837
  • JPY
    100
    1.16398
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички