В София са събрани почти 1 млн. лв. още преди старта на данъчната кампания


В София са събрани почти 1 млн. лв. още преди старта на данъчната кампания
Снимка: Thinkstock

1669

Почти 1 млн. лв. вече са събрани от данъчната кампания още преди нейния официален старт. Това каза Дончо Барбалов, зам.-кмет на Столична община по направление "Финанси и стопанска дейност" по време на пресконференция, свързана с данъчната политика на общината.

Барбалов отбеляза, че началото на данъчната кампания се отличава с няколко положителни неща. "Плащанията са стартирани от миналата седмица в четвъртък. Първия платен данък за 2016 година е данък за МПС, който е платен от жена рано в четвъртък сутринта", посочи зам.-кметът, цитиран от "Фокус".

Той уточни, че от четвъртък сутринта до момента 425 юридически лица са платили 224 000 лв. данъци и 4 010 физически лица са платили 762 000 лв. данъци. "Тоест почти милион лева са събрани от данъчната кампания преди да сме дали нейния старт, което показва добро отношение на хората към данъчните им задължения", заяви Барбалов. Той припомни, че данъците могат да се плащат в данъчните отдели на Столична община, през електронната страница на СО.

"Откакто сме въвели електронните плащанията през виртуалните платформи, значително се е увеличил процентът на плащанията по този начин - с 40 процента за 2015 са се увеличили плащанията през пост устройствата", посочи Барбалов.

Още от Финанси и застраховане


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82822
  • GBP
    1
    2.2865
  • JPY
    100
    1.18084
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички