Василев няма да бъде екстрадиран тази седмица, заяви адвокатът му


Василев няма да бъде екстрадиран тази седмица, заяви адвокатът му
Снимка:

1326

Цветан Василев няма да бъде екстрадиран в България тази седмица. Решението за екстрадиция на банкера Цветан Василев от Сърбия в България е на първа инстанция и ще има обжалване пред Апелативен съд, така че процедурата още не е приключила. Това заяви Константин Симеонов, адвокат на банкера, пред Нова телевизия. 

Според Симеонов не е възможно още тази седмица Василев да бъде екстрадиран. Освен това решението на съда на първа инстанция е било на закрито заседание, а това е нарушение на процедурата, подчерта адвокатът. Когато няма адвокати, как се провежда заседание – без участието на страните, риторично попита Симеонов в сутрешния блок на Нова телевизия.

Поисках от прокуратурата да бъде спряно издирването от Интерпол и задържането под стража на г-н Василев, защото процедурата е на българо-сръбската граница Сърбия да задържи Цветан Василев и да го върне в Белград, откъдето да тръгне процедура по екстрадиция, обясни Симеонов. Така той индиректно хвърли вина върху прокуратурата. Когато приключи тази вече стартирала процедура,  тогава г-н Василев може да се върне.

На въпрос дали Василев се страхува за живота си, Симеонов отговори с: „Има ли промяна в управлението на държавата?. Да видим кои ще са шефове на ДАНС и МВР", добави многозначително той. Моделът „КОЙ” е на линия, това го потвърди и Бойко Борисов няколко пъти с думите, че КТБ е фалирана умишлено. Всичко е възможно, каза адвокатът на Василев на въпрос дали българските власти умишлено няма да защитят банкера, ако се върне в България.

Стана ясно и, че Василев работи в Сърбия, но не е ясно какво. Занимава се с някои неща, уклончиво заяви Константин Симеонов.

Още от Финанси и застраховане


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82822
  • GBP
    1
    2.2865
  • JPY
    100
    1.18084
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички