Задейства се процедура по екстрадирането на българина, мамил на Уолстрийт


Задейства се процедура по екстрадирането на българина, мамил на Уолстрийт
Снимка: iStock/Guliver

2323

По повод молба за екстрадиция от съдебните власти на САЩ, Софийска градска прокуратура внесе в Софийски градски съд материалите за разглеждане на постоянна мярка „Задържане под стража” на българския гражданин Недко Недев.

Срещу него в САЩ се води разследване за компютърни измами. Искането за задържането му е до приключването на същинското производство по екстрадиция, като от СГП е изпълнена редовно и процедурата по чл. 14 ал. 4 от Закона за екстрадицията и европейската заповед за арест (ЗЕЕЗА), съобщиха от прокуратурата.

Според нея Недев се е запознал с документите по разследването, дошли от съдебните власти в САЩ, както са направени нужните протоколи, писмени обяснения и пр.

Отделно от искането за постоянно задържане на Недев, прокурор при СГП внася и оригиналните документи от САЩ за разглеждане на делото по екстрадиция по същество.

След получаването на всички документи по екстрадиционното производство, СГС следва да насрочи открито заседание в 7-дневен срок (чл. 16 ал. 1 от ЗЕЕЗА).

На 09.02.2016 г. обвинителен акт за извършени престъпления от Недко Недев, който притежава и американско гражданство, е бил внесен във Федералния Районен съд за Южния Район на Ню Йорк. Обвиненията, описани в 8 пункта, представляват борсова измама, измама по пощенски път, квалифицирана кражба на самоличност и измама във връзка с търговска оферта.

Недко Недев е обвинен в търговията с вътрешна информация, след като през последните години е манипулирал на няколко пъти борсовите цени на водещи фирми като Avon Products и Rocky Mountain Chocolate Factory чрез подаване на фалшиви оферти за покупки на тези компании.

Expert.bg вече е запознавал читателите си със случая на Недев, който всъщност се оказва доста куриозен, тъй като българинът дори не е успял да спечели от измамите си.

Още от Финанси и застраховане


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80827
  • GBP
    1
    2.28037
  • JPY
    100
    1.19608
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички