Заведенията и търговските обекти ще плащат с до 25% по-малко за музика


Заведенията и търговските обекти ще плащат с до 25% по-малко за музика
Снимка: БГНЕС

2238

Спрямо предходния 5-годишен период собствениците на заведения и търговски обекти ще плащат с до 25% по-малко за музика. Това обяви изпълнителният директор на „Музикаутор” Иван Димитров (на снимката) по време на подписване на тристранно споразумение между „Музикаутор”, „Профон” и Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация, предаде "Фокус".

„Ако към до сегашния момент „Музикаутор” и „Профон” имат 15% обхващане на пазара, се надяваме с този нов механизъм ние да минимизираме сивия сектор и да съумеем да обхванем по-голяма част от пазара. За да се случи това, са нужни две неща допълнително – едното е законодателна промяна, а другото е ние, организаторите, да съумеем да предоставим такъв продукт на крайния ползвател, който да го улеснява максимално”, коментира Димитров.

Споразумението е за нов 5-годишен период и урежда авторските и сродните права за музиката, която звучи в хотелите, заведенията и останалите търговски обекти. То ще засегне над 100 000 ползватели на музика, които включват търговските и туристически обекти в цялата страна.

Споразумението бе подписано от председателят на БХРА Благой Рагин и изпълнителните директори на „Профон” и „Музикаутор” - София Щерева и Иван Димитров. На събитието присъстват и представителите на изпълнителната власт - заместник-министърът на културата Боил Банов и заместник-министърът на туризма Ирена Георгиева.

Още от Финанси и застраховане


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.81667
  • GBP
    1
    2.27939
  • JPY
    100
    1.17503
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички