Москов: Във Фонда за лечение на деца е имало лоша организация


Москов: Във Фонда за лечение на деца е имало лоша организация
Снимка: БГНЕС

2418

Не искам да обвинявам, но когато искаш да прави нещо непочтено е хубаво да го замаскираш под един претекст. Тази администрация и това правителство имат смелостта да бръкнат и в този проблем. Решението да има ефективно използване на тези пари е прозрачни и ясни процедури, това е начинът, по който работи новото ръководство на Фонда. Целите са абсолютна прозрачност. Това каза министърът на здравеопазването Петър Москов в коментар за проблемите във Фонда за лечение на деца.

По думите му досега в този Фонд не е имало деловодство и работата е била лошо организирана.

Пред БНТ Москов заяви, че от ноември досега не е имало нито едно експертно мнение и обеща, че срокът ще бъде сведен до 10 дни и всеки родител ще може да проследи къде точно на какъв етап е документацията на неговото дете.

На въпрос относно напрежението във Фонда Москов отговори: „Нека да има напрежение. Не е необходимо да са приятели, нека да има контрол. Проблемът е кой как си представя какво трябва да бъде Фонда.

По думите му смисълът на Фонда е да бъде една предпазна мрежа, когато има пробив в някоя от системите, които трябва да изпратят едно дете за лечение. Целта е да няма нито едно дете, чиято потребност от лечение да не бъде пренебрегната. Има задължение, породено от Конституция да гарантира лечението на деца и граждани съобразно медицинските критерии, уточни Москов. Според него „не се получава, защото начина на организация на Фонда е била лоша и защото процедурите и начинът на отчетност, смисъла на работата на фонда е изкривен. Поел съм ангажименти фонда ще заработи по начин, по който забавяния няма и не може да има. Фонда не е заместител и хората във фонда не са висша институция и не отнема конституционни права.“

Какво още каза министърът прочетете в Actualno.com.

Още от Здравеопазване


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички