Станаха ясни ресорите на заместник-министрите на здравеопазването


Станаха ясни ресорите на заместник-министрите на здравеопазването
Снимка: БГНЕС

2667

Ясни са ресорите на заместник-министрите на здравеопазването. Това съобщиха от пресслужбата на Министерството на здравеопазването.

Заместник-министър Мирослав Ненков ще отговаря за медицинските дейности, образованието, квалификацията и следдипломното обучение в системата на здравеопазването. Д-р Ненков ще отговаря и за въвеждането на електронното здравеопазване, европейската координация и международните дейности, както и за управлението на търговските дружества и капиталовите разходи.

Той ще осъществява контрол върху дейността на регионалните здравни инспекции, центровете за спешна медицинска помощ, домовете за медико-социални грижи за деца, на Център "Фонд за лечение на деца", на Център за асистирана репродукция, на Националния център за обучение и квалификация в системата за спешна медицинска помощ, на Изпълнителна агенция "Медицински одит" и на Изпълнителна агенция по трансплантация.

На заместник-министър Лидия Нейчева са поверени лекарствената политика - регулиране и осигуряване на лекарствени продукти и медицински изделия, обществените поръчки в системата на здравеопазването и администрирането на международните проекти.

Нейчева ще упражнява контрол и върху дейностите, свързани с наркотични вещества. Тя ще ръководи дейностите на Изпълнителната агенция по лекарствата, Националния център по наркомании, Националния център по заразни и паразитни болести, Националния съвет по цени и реимбурсиране на лекарствени продукти, Националния център и районните центрове по трансфузионна хематология.

Заместник-министър Светлана Йорданова ще отговаря за промоцията и превенцията на общественото здраве, за дейностите, свързани с отчитането и оценката на националните здравни програми и специализирани донорски програми. На Йорданова са поверени още режимите относно водите и храните и дейностите, свързани с ваксините, които се осъществяват от главния държавен здравен инспектор.

Заместник-министърът ще осъществява контрол върху държавните психиатрични болници, Националната експертна лекарска комисия, Националния център по радиобиология и радиационна защита и Националния център по обществено здраве и анализи.

Още от Здравеопазване


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички