Най-честите причини новогодишните решения да не се спазват


Най-честите причини новогодишните решения да не се спазват
Снимка: iStock/Guliver

4881

Нова година винаги е символизирала нова глава от книгата „живот”. И сякаш повлечени в романтичния водовъртеж от идеи, планове и мечти, даваме пред себе си обещания, които се провалят още преди да сме видели новогодишната заря. Е, ето няколко причини защо доста често се получава така.

1. Превръщате маратона в спринт

Бавната и постоянна промяна на навиците може да не е секси, но е много по-ефективна от "искам да вляза в този размер до края на месеца!". Малките промени се приемат по-добре от мозъка и тялото, защото не са смущаващи. Искате да отслабнете? Спрете с катастрофалните диети и изтощителни упражнения. Вместо да следвате супер стегнат план за действие, прибавяйте по един положителен навик на седмица. Започнете с пиенето на повече вода, например.

2. Слагате тигана, преди да сте хванали рибата

Още на 3-ти януари сте се обзавели с 2 чифта маратонки за бягане, 5 клина и 4 топа. Това всъщност действа доста стресиращо, все едно гоните краен срок. Нищо няма да ви стане, ако идете на фитнес няколко пъти със стар анцуг, докато не се убедите, че това е вашият спорт.

3. Не вярвате в себе си

Мисълта за неуспех може да ви откаже, още преди да сте пробвали дадено нещо. Ако вече сте се проваляли неколкократно в новогодишните обещания, знаем че може да е трудно да повярвате отново в себе си. Единственият начин да победите съмнението е да вярвате в себе си.

4. Мислите много, действате малко

Дори и най-добрата книга за самопомощ в света не може да ви спаси, ако не предприемате действия. Да, потърсете вдъхновение и знание, но само толкова, колкото реално можете да приложите към живота си.

Още от Коледен дух


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.79566
  • GBP
    1
    2.28685
  • JPY
    100
    1.20351
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички