Борисов: България е привлекателна дестинация за корейски инвестиции


Борисов: България е привлекателна дестинация за корейски инвестиции
Снимка: Министерски съвет

4154

Надявам се днес да поставим едно ново начало. Приех любезната покана на колегата да посетя Република Корея и той както отбеляза има смисъл, ако подпишем големи договори. Това каза премиерът Бойко Борисов по време на съвместна пресконференция с министър-председателя на Република Корея Ли Нак-Йон, предаде БГНЕС.

Двамата правителствени ръководители са обсъдили възможностите между двете страни за задълбочаване на двустранното сътрудничество в областта на търговията, инвестициите и иновациите. Борисов и Ли Нак-Йон ще учредят днес и Българо-корейска търговска камара.

Борисов отбеляза, че Република Корея е водеща в автомобилостроенето и предстои бум в развитието на киберавтомобили. Според него страната ни е изключително привлекателно място за голям завод за кибер и електромобили. Същото важи и за нашите ИТ паркове в сферата на технологиите, каза още премиерът.

Истински се надявам регионът, от който идвате да се успокои, защото целият свят се безпокой, включително и в ЕС имаше съвет за Северна Корея, обърна се Борисов към госта си.

Според българския министър-председател страната ни може успешно да си сътрудничи с Южна Корея и в други сфери като корабостроенето и енергетиката. „Има много какво да си говорим, но нека, както и помолих в началото на нашата среща, да се съсредоточим върху двете теми - ИТ и автомобилостроенето и киберавтомобили”, заяви Борисов.

Още от Макроикономически поглед


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83027
  • GBP
    1
    2.27568
  • JPY
    100
    1.18127
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички