Премиерът на Южна Корея и бизнес делегация от страната пристигнаха в България


Премиерът на Южна Корея и бизнес делегация от страната пристигнаха в България
Снимка: БГНЕС

4316

Министър-председателят на Република Корея Ли Нак-Йон пристигна на официално посещение в България.

На предстоящата му среща с премиера Бойко Борисов и в пленарните разговори между правителствените делегации ще бъдат обсъдени възможностите за задълбочаване на двустранното сътрудничество в областта на търговията, инвестициите и иновациите.

Конкретна стъпка за икономическото взаимодействие ще бъде учредяването на Българо-корейска търговска камара. Форумът ще бъде открит от двамата премиери, предаде БГНЕС.

"Търговска и Индустриална Камара на Република България и Република Корея" е организирана съвместно от български и корейски търговски и индустриални дружества, които имат дългогодишен успешен опит в деловите отношения между двете държави. Камарата подкрепя дейността на дружества, които развиват двустранните търговски и индустриални дейности, съдейства за увеличаване на стокообмена и инвестициите.

Представлява се от председателя Калин Дамянов, генералния секретар Савина Константинова и от общо дванадесет членен борд от български и корейски бизнесмени.

Премиерът на Корея е придружаван от авторитетна бизнес делегация с ръководителите на "Корейската Камара за Търговия и Индустрия", "Хюндай Мотор Къмпани", "Самсунг Електроникс", електрическата компания "КОЕН" и компанията "Тонг Янг Мулсан".

Ще присъстват посланиците на България и Корея, почетните консули на Корея у нас, генералният директор на агенцията за насърчаване на бизнеса - КОТРА, дипломати, официални лица и бизнесмени.

Гостът ще бъде приет и от президента Румен Радев на „Дондуков” 2. По време на официалното си посещение Ли Нак-Йон ще бъде гост и на официална вечеря, давана от председателя на Народното събрание Димитър Главчев.

Още от Макроикономически поглед


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80827
  • GBP
    1
    2.28037
  • JPY
    100
    1.19608
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички