Осъдиха Десислава Иванчева на 20 г. затвор на първа инстанция


Осъдиха Десислава Иванчева на 20 г. затвор на първа инстанция
Снимка: БГНЕС

3053

Специализираният наказателeн съд призна отстранения кмет на район "Младост" в София Десислава Иванчева за виновна в искане на подкуп. Наказанието ѝ на първа инстанция е 20 години затвора и 10 000 лева глоба. 

Съдът я лиши и от възможността да заема държавни длъжности.

Нейната заместничка Биляна Петрова получи 15 години затвор, а соченият за посредник в получаването на парите Петко Дюлгеров - 12 години. Двамата ще плащат и глоби.

Иванчева и Петрова отиват отново в ареста. Мярката им за неотклонение "домашен арест" беше изменена в "задържане под стража".


Иванчева и Петрова бяха арестувани на 17 април 2018 г. при показна спецакция в центъра на София, продължила повече от четири часа. В колата на отстранената кметица на „Младост” бяха намерени 70 000 евро в белязани банкноти. Според прокуратурата парите са от подкуп, поискан от строителния предприемач Александър Ваклин, за да му бъде придвижена преписка за строеж. Адвокатът на Иванчева твърди, че следи от фосфоресциращото вещество, с което били маркирани парите, имало само по лицето на клиентката му. Това доказвало, че тя не е пипала банкнотите.

След ареста съдът на няколко пъти отказва да освободи обвиняемите. Пусна ги под домашен арест на 22 декември миналата година.

Соченият за посредник при получаването на подкупа бивш кмет на „Младост” Петко Дюлгеров се отказа от първоначалните си показания.

Още от Макроикономически поглед


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички