Столчетата на политиците ги даваме ние


Столчетата на политиците ги даваме ние
Снимка: Нова телевизия

3149

В петък, 6 октомври, депутатът от ГЕРБ Антон Тодоров и вицепремиерът Валери Симеонов отправиха заплахи в ефир срещу журналиста от Нова телевизия Виктор Николаев. Те ехидно му намекнаха за "празното столче" на колежката му Анна Цолова. По-късно Симеонов дори поиска извинение от медиите и заяви, че ще ги съди заради организирана срещу него медийна кампания.

Тази сутрин Виктор Николаев коментира темата. Публикуваме обръщението му:

Избягвам коментарите, предпочитам въпросите, но днес специално исках да благодаря на всеки един от вас. Искам да благодаря на всички, които подкрепиха журналистиката – не просто мен или предаването. Това, което видяхме, не беше подкрепа, беше лавина.

Изпод руините на българската журналистика - срутвана и блъскана от доста време, тръгна лавина - заяви в ефира на „Здравей, България” Николаев. -

А от реакциите ви след предаването в петък разбрах едно. Вие показахте, дадохте знак на журналистите, на политиците, на собствениците на медии и бизнеси, че искате в България да се задават свободно въпроси. Добри или лоши за някого, остри, спорни, но най-вече – зададени. Без претенции, без страх, без да се изживяваме нито като жертви, нито като кандидати за „Пулицър”.

Не очаквайте да удряме шамари или да гоним от студиото някой, който ви е възмутил или ви е разочаровал. Ние задаваме въпроси, всеки сам преценява как да отговори, как да реагира и какво да каже.

Що се отнася и до това кой говори от студиата - управляващи, опозиция... Всички ние носим отговорност кого избираме, кой е в политиката и когато е там, ние сме длъжни да питаме.

Ще се опитаме да продължим да го правим.

Колкото до столчетата - мисля, че всички сме виждали много политици, паднали от столчето на властта. Не забравяйте, че тези столчета вие ги давате - те са с колелца, може да ги премествате – зависи от вас.

*Заглавието е на Expert.bg.

Още от Икономика


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83594
  • GBP
    1
    2.28431
  • JPY
    100
    1.18765
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички