1/8-финали на Шампионска лига - кой ще продължи напред?


1/8-финали на Шампионска лига - кой ще продължи напред?
Снимка: Getty Images/Guliver

4575

На 14 декември бе изтеглен жребият за 1/8-финалната фаза на Шампионската лига. Първите мачове ще се проведат през месец февруари, докато реваншите ще се състоят през март. Най-добрите 16 отбора в турнира вече са ни известни, но тепърва ще видим кой ще се нареди сред първите 8 в надпреварата.

Какви са шансовете в проценти на всеки един от 16-те тима да намери място сред 1/4-финалистите? В тази статия ще се опитаме да направим умели прогнози в това отношение. За вас пък не остава нищо друго, освен да направите своята бет365 регистрация и да дадете най-доброто от себе си. Добрите печалби ви очакват.

РБ Лайпциг 40% - Ливърпул 60%

РБ Лайпциг не е отбор, който следва да бъде подценяван. През миналия сезон “червените бикове” достигнаха до 1/2-финалите на турнира, а през тази кампания финишираха пред Манчестър Юнайтед в своята група. Ливърпул обаче остава фаворит, въпреки проблемите с контузени футболисти.

Барселона 40% - ПСЖ 60%

Тук отдаваме предимство на ПСЖ заради проблемите, които Барселона продължава да изпитва. Каталунците така и не направиха нужната революция през лятото, като причината за това бе липса на финанси. На този етап новият треньор Роналд Куман не успява да наложи идеите си по най-добрия възможен начин.

Порто 30% - Ювентус 70%

Ювентус продължава да преследва първи трофей в Шампионската лига от 90-те години на миналия век насам. Гръмкият успех с 3:0 над Барселона на “Камп Ноу” вдъхна надежда на феновете, че новият треньор Андреа Пирло вече започва да се адаптира към позицията. Да имаш Кристиано Роналдо пък винаги е голямо предимство точно в този турнир.

Севиля 50% - Борусия Дортмунд 50%

Един сблъсък, който очакваме да бъде с изравнени сили. Севиля е сред топ отборите в Испания, но същото можем да кажем и за Дортмунд по отношение на Бундеслигата. Андалусците обикновено играят успешно в Европа, но немският тим има някои забележителни футболисти, начело с головата машина Ерлинг Холанд.

Лацио 20% - Байерн Мюнхен 80%

Носителят на трофея Байерн Мюнхен продължава да изглежда като плашещ опонент в турнира, като определено не смятаме, че баварският гранд ще приключи участието си още на 1/8-финалите. Освен ако не се стигне до безумно подценяване от страна на Байерн, най-вероятно отборът на Ханзи Флик няма да има проблеми тук.

Атлетико Мадрид 50% - Челси 50%

През миналия сезон Атлетико Мадрид елиминира друг английски отбор на 1/8-финалите, отстранявайки тогавашния носител на трофея Ливърпул. Испанците са турнирен играч и не е никак чудно, че в последните години стигнаха два пъти до финала. Челси обаче подобри състава си с няколко нови попълнения преди началото на сезона. Английският тим даде заявка за нещо повече в турнира под ръководството на Франк Лампард.

Борусия М’гладбах 40% - Манчестър Сити 60%

Мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола пристигна в клуба с идеята да спечели Шампионската лига, но все нещо не се получава за него. Обикновено “гражданите” минават лесно своята група, но във фазата на елиминациите се провалят. Борусия М’гладбах пък доказа своя потенциал, успявайки да излезе от групата си. Този сблъсък може да се окаже проблемен за Манчестър Сити, ако английският тим не даде сто процента от себе си.

Аталанта 40% - Реал Мадрид 60%

Аталанта достигнаха фазата на елиминациите за втори пореден сезон, а победата им с 2:0 над Ливърпул на “Анфийлд” показа, че отборът на Гасперини може да бъде много опасен в Европа. От друга страна двете загуби на Реал Мадрид срещу Шахтьор в груповата фаза ни подсказаха, че тази версия на “кралския клуб” има своите проблеми. Шансовете на Аталанта тук са реални, въпреки че Реал Мадрид остава фаворит.

Още от Потребителски стоки и услуги


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83147
  • GBP
    1
    2.2841
  • JPY
    100
    1.18665
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички