Алуминиеви радиатори – предимства и характеристики


Алуминиеви радиатори – предимства и характеристики
Снимка: Thinkstock/ Guliver

1328

Алуминиевите радиатори има защо да печелят доверието на потребителите. Те са продукти, които представляват съвкупност от модерен дизайн, висока ефективност и комфорт. В случай на необходимост от подновяване на инсталацията за парно или инвестиране в нови това, което е важно да се има предвид е именно типа на радиаторите, които ще осъществяват преноса на топлина. Покупката на алуминиеви радиатори се счита за най-правилна инвестиция, тъй като телата са с изключително дългогодишен експлоатационен показател. Те са супер производителни, ефективни и функционални, а качествата им по отношение на визия и естетичност са несравними с други аналози.

Дълъг живот и качество

Водещите принципи при производството на алуминиевите тела са в основата на това те да бъдат предпочитани заради факта, че са дълголетни и висококачествени изделия. Много от клиентите ги избират, тъй като са наистина вечни, а стартовата гаранция, която предоставят производителите за тях стартира от 10 годишен период. По-луксозните и утвърдени марки дори са склонни да осигуряват такива дългогодишни срокове, които варират между 15 и 20 години, споделиха ни от RaftingTarom.

Традициите в производството на такива топлоразпространители датират от края на миналия век. Въпреки, че са едни от „най-младите“ като вид радиатори бързо успяват да се наложат и да покажат една много добра инициативност и позиция по отношение на осигуряване на топлина и уют в помещенията, в които са инсталирани.

Дълголетието на алуминиевите отоплителни тела се дължи на:

- Материала е невероятно стабилен при високи температури;

- Не корозират;

- Не изтъняват и не губят качества, независимо от химичните елементи, които участват в състава на флуидната течност;

- Издържат на всякакви климатични промени;

- Свойствата на материала прави радиаторите не само издръжливи, но буквално с вечни експлоатационни качества.

Алуминия наред с изброените фокусни особености се отличава и редица други, които го правят предпочитан за изработка на всякакви елементи, включително и като топлопреносител и разпространител.

Индивидуалност и висока ефективност за повече уют в дома

Очакванията на клиентите са в това уреда не само да топли добре, но и да има пряко отношение върху естетиката в интериора. Когато не само е топло, но е и изключително приятно от визуална гледна точка то това безспорно носи на домакинството самочувствие, спокойствие и комфорт.

Телата от алуминий имат качества, които няма как да бъдат съпоставени с други такива преносители на топлина. Тяхната висока ефективност и индивидуалност се дължат на:

- Материала е гъвкав, а това позволява да бъдат изработвани различни като вид, размер и дизайн радиатори както за спални, всекидневни, кухни така и за мокри помещения, бани, тоалетни;

- Предлагат се в цвят за разлика от останалите варианти, при които се акцентира на бялото. Тук алуминия може да бъде тониран в нюанс, който е напълно съпоставим на цвета на стените, декора, мебелите и така да се превърне отоплителния уред в напълно синхронизиран с обстановката;

- Ниско тегло

Лекотата на радиаторите, изработени от този материал наистина е повод също да бъдат предпочитани. Те са три пъти по-леки от други модели и действително са опционално лесни за монтиране както при стабилни стени, така и олекотени конструкции;

- Топлоотдаването е причина да се определят като най-високоефективните видове. Телата стартират отдаването на топлина в момента, в който горещия флуид премине през тях. На практика помещенията, които се отопляват с алуминиеви радиатори достигат най-бързо желаната температура поради това, че стойностите на отдаване са много високи.

Изгодни и функционални като решения са тези отоплителни тела. С тях наистина можете да си осигурите повече комфорт и уют, да оптимизирате разходите и да повишите икономиите през зимните месеци. Добри и перспективни, с подчертана индивидуалност и креативност тези радиатори наистина са едни от лидерските модели, на които можете безусловно да се доверите. Инвестирайте в уреди с лесен монтаж, изчистена и елегантна визия.

Още от Потребителски стоки и услуги


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82447
  • GBP
    1
    2.28285
  • JPY
    100
    1.17284
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички