Антрета – простички правила за обзавеждане и декорация


Антрета – простички правила за обзавеждане и декорация
Снимка: https://brezzadicolori.com/

4240

С идеята да се сдобием или наемем ново жилище идват и някои предизвикателства и неволи, които са пряко свързани с обзавеждането. Не е задължително това да се превръща в кошмар, защото днес като експерти по мебелиране на дома ще се постараем да дадем простички за изпълнение правила, които ще спомогнат за личното ви удобство и комфорт още от влизането през входната врата. Коридора е мястото, в което първо стъпваме преди да се озовем в същината на имота като всекидневна, спалня, баня, детска стая, което предполага, че старта на обзавеждането логично ще започне именно от тук – от антрето. Известни са различни понятия, с които се описва начина на обзавеждането на антрета. Именно те ще бъдат тема на публикацията, в която ще представим и ръководството за бързо и ползотворно справяне с интериорните казуси, които би предизвикал един коридор.

Видове мебели за антрета

Обзавеждането на коридора или антрето както още е популярна тази част от едно жилище се извършва с помощта на подходящите за целта мебели. Това, с което трябва да започнете е да се запознаете детайлно с формата и размерите, тъй като те са в основата на избирането на съответните детайли, които ще бъдат позиционирани в интериора на коридора. Имайте предвид, че не е необходимо всеки сантиметър да бъде обзаведен. Основната мисия на съвременния интериорен дизайн е да бъдат избрани такива мебели, които не претрупват помещението. Предвидете свободно пространство, в което двама души ще могат напълно спокойно да се разминават без да се налага да се изчакват, допълниха от cozy.bg.

Ето ви няколко фокусни акцента, които ще бъдат водещи при подбора на важните основни мебели, които ще служат в антрето. Характерно за коридорното пространство е това, че то ни служи за обличане и събличане на връхни дрехи както обуване и събуване на обувки, а това подчертава съществените мебели, с които е необходимо да удовлетворите правилността на съхранение на изброените вещи. Мебелите в антрето, които на необходими са:

- Гардероб;

- Шкаф за обувки;

- Чекмедже за аксесоари и ключове;

- Стенни закачалки;

- Огледало.

Броя на мебелите, които са приоритетни за организацията в антрето не е малък и ако държите всеки от тях да бъде автономен то определено ще имате нужда от повече пространство. Как ще реагирате в случай, че коридора не е толкова обемен колкото ви се иска? Решението е да обзаведете с компактно портманто, чиято роля в случая наистина се оказва перспективна за удобството на цялото семейство, което преминава задължително през коридора при влизане или излизане от жилището.

Цвят и декорация – добавете завършващия щрих

Комбинацията на мебелите в антрето или избирането на портманто като средство за бързо аранжиране на пространството не са достатъчни за да бъде едно антре красиво и изглеждащо гостоприемно. Освен, че акцента е към мебелите и техните габарити, които напълно да се внедрят спрямо структурата и особеностите на пространството е необходимо да подкрепите визията с няколко довършителни щрихи, които да внесат свежест и индивидуален почерк.

Декорацията, избора на цвят и вида осветление са също ключови за да обособите антрето на вашите мечти. Ролята им е свързана с това да изтъкнат качествата на обзавеждането и наред с това да внесат уюта и красотата, към които се стремите. За да не допуснете грешки е препоръчително да се възползвате от някои ценни съвети, които представят водещи интериорни дизайнери и декоратори, когато се касае за обзавеждането на антре:

- Избирайте само свежи и неутрални цветове, които се направят коридора по-светъл предвид факта, че в него няма прозорци и се разчита само на изкуствена светлина;

- Изберете огледални декорации, които имат способността оптически за увеличат пространството и да го направят по-голямо;

- Осветлението да се осъществява от повече тела с лед крушки. С тях ще осигурите възможността за близко до дневната светлина осветление.

Обзавеждането на антре е компилация от мебели, декорация, светлина и избор на цветове. За да постигнете желания ефект е препоръчително да се водите от личните си предпочитания за визия и удобство.

Още от Потребителски стоки и услуги


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82549
  • GBP
    1
    2.2837
  • JPY
    100
    1.16398
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички