Български мед и розово масло ще предлага наш национален щанд в Шанхай


Български мед и розово масло ще предлага наш национален щанд в Шанхай
Снимка:

2225

На 25 август в търговската свободна зона на град Шанхай се открива национален павилион за български продукти. По случай откриването на щанда по същото време в телемост между Бургас и Шанхай представители на българския бизнес ще поздравят своите колеги в Китай и ще дадат старт на продажбата на български продукти в азиатската страна. Това съобщава БНР.

Участие на националния щанд са заявили над 40 фирми, които са изпратили общо повече от 2,5 тона продукция. Някои от предлаганите продуктите са мед, козметика с розово масло, безалкохолни напитки, сладкарски изделия и др.

"Идеята е да се положи началото на активна търговия, като транспортът на стоките е осигурен от китайска държавна компания", обясни директорът на Центъра за насърчаване на сътрудничеството между Китай и страните от Централна и Източна Европа Васил Гелев.

„Павилионът е една интересна концепция, която е стартирана от китайското правителство през 2014 г. в едно с откриването на първата свободна търговска зона и дава възможност на заинтересовани местни лица в Китай, вносители, дистрибутори, също така и крайни клиенти, да посетят, изберат, направят своята поръчка и дори да закупят на място продукти от България“, коментира Гелев.

Това е вторият български павилион в Китай. След откриването на първия, за кратко време са били подписани 13 договора, отчете Гелев, който е убеден, че страната ни трябва да заложи на износа на качествена продукция.

 

Още от Потребителски стоки и услуги


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83027
  • GBP
    1
    2.27568
  • JPY
    100
    1.18127
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички