Черният цвят е по-щастливият в рулетката – мит или реалност?


Черният цвят е по-щастливият в рулетката – мит или реалност?
Снимка: iStock/Guliver

2520

Може и да сте срещали подобно твърдение. Идеята, че черният цвят излиза по-често при завъртане на рулетката от червения, циркулира в средите на хазартните „разбирачи”, някои от тях наистина в кавички. Същата теза обаче можете да срещнете и по отношение на червения цвят. Това е мит и всеки човек, въоръжен поне с малко логическо мислене, го осъзнава за секунди. Върху колелото на късмета няма доминиращ цвят и няма как да има. При европейската рулетка имаме 18 червени сектора, 18 черни и нула. В американската имаме две полета с нули (0 и 00), останалото е същото. При положение, че двата цвята с печеливши числа върху тях са равен брой, няма логика черното да се пада по-често от червеното или обратно.

Да, но ще срещнете примерно следните признания: „Падна се черно 7 пъти поред. Следващото завъртане трябваше да е червено, на това и заложих, а отново излезе черно”. Или пък: „Рулетката тази вечер удряше главно червени числа. Черни се паднаха най-много 3-4 пъти, докато играех”. Това са напълно реални твърдения, които потвърждават действителни случаи. Но такива извадки не променят общия извод, тъй като става дума за частни случаи и за нищожен брой завъртания, които няма как да се екстраполират дори в 10-кратен размер, да не говорим да се умножат по хиляда или по милион, където ще открием реалното съотношение. А при 1 милион завъртания на колелото по всяка вероятност ще се паднат 499 985 черни и 500 015 червени числа. Или пък обратното. Може да се наблюдава минимална разлика, но в процентно отношение при достатъчно голям брой „замервания” отклонението ще бъде не по-голямо от стойност, започваща поне от третата цифра зад десетичната запетая на процента.

Играч може да влезе в успешна серия с един цвят

Разбира се, никой не е завъртал 1 милион пъти рулетката в индивидуалния си опит с играта или поне няма документиран такъв случай. Никой няма възможност да провери толкова голяма извадка от изходи сам. Можете да си поставите за задача да проверите дали равновесието е факт в сайт за казино игри , в който не се изисква регистрация и депозит, т.е. завъртанията са безплатни. Ще убиете време, може и да е интересно, но едва ли ще достигнете до по-различен извод.

Залагащите се интересуват какво се случва и каква е тенденцията, когато те поставят чипове на масата. А всичко се развива в относително кратки серии, при които натрупванията и пресмятанията нямат чак толкова сериозна тежест.

Ако имате възможност да се заровите в историята на последните 1000 завъртания и установите, че 510 пъти се е паднало черно и 490 пъти – червено, то ще ви се стори логично да се насочите към червеното, тъй като този цвят трябва да „изравни” баланса. Това изравняване се случва в някакъв момент, но няма никаква гаранция, че ще стане факт по време на вашата игра. Така че дори и да получите такава информация, няма кой знае какъв смисъл да се осланяте на нея.

Още от Потребителски стоки и услуги


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички