Четири типа радиатори използвани при системи за парно отопление


Четири типа радиатори използвани при системи за парно отопление
Снимка: Thinkstock/ Guliver

2708

Покупката на радиатори за парно, които ще бъдат основен елемент в системата за топлопренос през зимата е инвестиция, която не случайно се разглежда като ключова от домакинствата. Няма никакво значение дали ще ползва централен или локален източник на енергия както и дали инсталацията е нова или ще правите подмяна на телата. Необходимо е да се подходи отговорно и да се установят качествата на елементите, на които домакинството ще разчита за постигане на оптимално приятен микроклимат през студените дни и нощи. Предложенията за радиатори цени не са малко, но днес ще представим четирите най-популярни типа, които са се доказали като удачни решения за отоплителната инсталация.

Изработени от чугун – демоде или изгоден модел са тези радиатори

Когато говорим за чугуна като метал, който се използва масово в бита ни то определено не сме изненадани. Предвид производството на скари, посуда и всякакви други елементи е нормално все още на пазара да се предлагат и отоплителни тела от чугун. Освен традиционните печки и камини, които намират приложение при отопляването на селски имоти и вили на пазара можете да откриете и чугунени радиатори.А що се отнася до тяхната специфика и характеристики, според анкета на Izlez.mk, потребителите ги определят като:

- Евтини отоплителни тела;

- Варианти с грубоват дизайн;

- Здрави и дълголетни решения;

- Не особено ефективни.

Всичко изложено е типично за този тела предвид и факта, че те се изработват по стара технология, която не се отличава с толкова бърз топлинен пренос, който да гарантира ефективно и икономично отопление.

Стоманени, панелни радиатори – една идея по-ефективни

За разлика от чугунените моделите от стомана от типа панелни търпят известно усъвършенстване. То се дължи най-вече на дизайна и естетичното излъчване, което са в готовност топлопреносителите да предоставят на обстановката. Що се отнася до техническите им качество определено това са тела, на които можете да разчитате.

Качествените предимства, към които се фокусират клиентите, на които им предстои да изберат такива продукти се конкретизират с:

- Модернистичен и дискретен дизайн;

- Висока ефективност при достигане на желаната температура;

- Оптимизиране на разходите;

- Реализиране на икономии;

- Адаптивност към класически и съвременен интериор;

- Устойчивост на високи температури;

- Издръжливост на високо налягане;

- Дълголетие;

- Има риск от поява на ръжда след по-продължителен период на използване.

Споделеното е напълно вярно що се отнася до стоманените радиатори. Адекватната им цена, която е достъпна за масовия потребител ги прави още по-предпочитани.

Алуминиевите тела бележат огромен ръст при продажбите

Приоритетите, с които телата от алуминий се отличават наистина са невероятно приспособими към модерния дом. отличителните им качества не са малко, но ще акцентираме на онези, които се приемат като ключови от клиентите, на които им предстои изграждане на отоплителна система за парно с радиатори.

Основните показатели, по които се отличават от останалите варианти алуминиевите са:

- Експедитивно топлоотдаване, което позволява много бърз темп на достигане на желаната температура;

- Лекота на материала, гарантиращо възможността за монтаж дори на олекотени конструкции;

- Изработка на форми и размери, които да се адаптират към съответната интериорна концепция;

- Иновативност и новаторството;

- Дълголетие, което се дължи на факта, че материала не корозира.

Що се отнася до офертите, на които можете да се сдобиете с такива радиатори то определено не се изненадвайте от това, е са все по-приемливи.

Биметални – комбинация от суровини осигуряващи оптимален комфорт

Това е иновативен тип радиатори, които се налагат през последните няколко години. Те се отличават с изключителните си свойства и качества, тъй като материала, от който се изработват е комбинация от стомана и алуминий. Така се извличат най-добрите показатели на суровините и се постига изключителен продукт, който може да бъде използван буквално вечно.

Невероятно ефективни, стилни и икономични те привличат вниманието на клиентите, но когато настъпи момента да се запознаят с цената им то това се явява като проблем. Все още на нашия пазар този тип решения се предлагат на високи цени, което ги прави и не толкова наложени като средство за топлинен пренос.

Още от Потребителски стоки и услуги


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83594
  • GBP
    1
    2.28431
  • JPY
    100
    1.18765
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички