Дървени играчки - безопасни ли са за децата


Дървени играчки - безопасни ли са за децата
Снимка: iStock/Guliver

3281

Основно задължение за нас като родители е да осигурим пълноценно детство, пълно с усмивки и приятни емоции за нашите деца. Наред с всичко това, обаче, е необходимо да предложим и пълно ниво на безопасност за тяхната психика и физика.

Една голяма част от детството на подрастващите е изпълнена с игри и приключения. Именно тогава ние трябва да покажем отговорност и да докажем, че можем да държим нещата под контрол.

Как да осигурим висока доза контрол, когато зад всеки ъгъл дебне някаква опасност? Какво може да се направи от наша страна, за да сме сигурни, че децата ни няма да пострадат и от играчка да стане плачка?

По-лесно е отколкото си го представяте

Всъщност, най-сигурният начин, с който едновременно да наложите контрол над безопасността на децата ви по време на игра и същевременно да си осигурите спокойствие, е да купувате безопасни играчки. Ако досега не сте се сблъсквали с това и не знаете откъде да закупите безопасни играчки за настолна игра вкъщи, то посетете онлайн магазина на Malchugani.com.

В сайта ще намерите прекрасни идеи за подаръци и други видове артикули, с които да зарадвате децата дори и без някакъв значим повод. Разгледайте раздела, пълен с всякакви дървени играчки, за които се носи славата, че са едни от най-безопасните на пазара.

Защо да заложим точно на дървените играчки?

В името на безопасността на своето дете, един родител би направил всичко, дори и невъзможното. Malchugani.com са наясно с този факт и предлагат в онлайн магазина си единствено и само стоки, които са проверени и за тях е доказано, че са напълно безвредни и безопасни за подрастващите.

Как, обаче, можем да сме сигурни за безопасността? Всъщност, всичко зависи от възпитанието, което родителите дават на рожбата си – нещо, което понякога леко се пренебрегва и всичко се очаква единствено и само от производителя.

Детето трябва от съвсем малка възраст да знае, че някои неща (остри ръбове, метални частици, бодливи повърхности и т.н.) са вредни за неговото здраве и не трябва да се експериментира с тях. Естествено, това е работа само и единствено на родителя, но понякога в забързаното ежедневие, дори и най-заинтересованите родители просто нямат време да обърнат достатъчно внимание на детето си.

Тогава идват на помощ производителите, които дават обозначения върху лицевата част на опаковката на съответната играчка. В указанията се посочва за деца на каква възраст е подходяща играта, както и как да се експлоатира правилно продукта така, че да не причини щети.

С времето дървените играчки са се прославили със своята издръжливост, безопасност и всеки знае, че децата ги обичат. В ролята си на родител, замислете се следващия път, когато отново купувате играчка на детето си, дали този път да не е направена от дървен материал.

Кое е по-добре - дървена или плюшена играчка

Няма еднозначен отговор на този въпрос. За радост на родителите двата вида играчки са коренно различни и те могат да ги използват, за да предизвикват или заменят определени чувства и емоции в децата, докато израстват.

Най-хубавото в детските плюшени играчки е факта, че са направени от страхотна материя, която е прекрасна на допир и отново под строг контрол, за да се гарантира сигурността от алергии или други здравословни проблеми.

И все пак отново ви съветваме - доверявайте се само на сигурни и авторитетни онлайн магазини, за да бъдете доволни от покупката си. Изборът на място, от което ще пазарувате, гарантира степента на безопасност и изгражда доверие както в родителя, така и на детето.

Още от Потребителски стоки и услуги


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.79566
  • GBP
    1
    2.28685
  • JPY
    100
    1.20351
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички