eMag с продажби за 23 млн. лева на Черен петък


eMag с продажби за 23 млн. лева на Черен петък
Снимка:

6453

Резултатите на сайта за онлайн продажби eMAG.bg за Black Friday 2015 са най-добрите в историята на компанията на българския пазар относно продадени продукти и приход, генериран за един ден. През тази година шопинг събитието Black Friday генерира оборот от над 23 млн. лева и повече от 175 000 поръчани продукта.

Тазгодишното издание поднесе и изненада за родния пазар, давайки възможност на потребителите да запазят автомобили на специални цени. По време на Black Friday 9 коли бяха резервирани, а нетърпеливите купувачи на три от тях посетиха в същия ден шоуруми на авто дилърите, за да видят лично запазените автомобили. Най-скъпата кола, резервирана през eMAG, беше SSang Yong Korando на специалната цена от 38 900 лв. Toyota също се представи добре с три резервирани модела – Corolla, Yaris и Auris. Другите марки със запазени от потребителите автомобили бяха Peugeot, Fiat, Chevrolet.

“Black Friday е най-важното събитие за нас през годината. Приготвяме се за него няколко месеца, за да предложим атрактивни оферти на българските потребителите. За тазгодишното издание, освен преговорите с доставчиците, инвестирахме в IT инфраструктура, за да се справим с огромния трафик, както и работихме усърдно с нашите партньори от Marketplace платформата на eMAG, за да предложим голямо разнообразие от продукти на атрактивни цени ” заяви Огнян Лахчев, Marketplace мениджър на eMAG.bg.

През тази година най-продаваните продуктови категории за eMAG.bg в България бяха:

- 22 300 поръчани малки електроуреди

- 9 800 поръчани телевизора

- 9 400 поръчани мобилни телефона

- 9 500 поръчани играчки

- 5 000 поръчани таблета

- 4 500 поръчани парфюма

Marketplace, платформата, предлагаща възможност на други търговци да предлагат продуктите си на eMAG.bg, отбелязва също впечатляващ ръст тази година. 150-те партньори в платформата регистрираха продажби на стойност 3.1 млн. лв. и 31 600 продадени продукта. Оборотът на Marketplace търговците се е повишил 3.5 пъти, докато броят на продажбите надвишава със 120% резултатите от миналата година.

Още от Потребителски стоки и услуги


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83594
  • GBP
    1
    2.28431
  • JPY
    100
    1.18765
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички