Хлебарите и сладкарите подписаха споразумение за саморегулация


Хлебарите и сладкарите подписаха споразумение за саморегулация
Снимка: бгнес

1792

Браншовата организация на хлебарите и сладкарите и Сдружението за модерна търговия подписаха споразумение за ограничаване на сивия сектор и намаляване на бюрокрацията. Хлебарите и търговците се надяват да спрат корупционните практики чрез саморегулация.

Обещаха интересите на потребителите да са приоритет №1. Споразумението се основава на десет принципа, съобразени с европейската Инициатива по веригата за доставки. И от двете организации са убедени, че прекаленото намесване на държавата в отношенията на пазарните субекти, вреди на бизнеса им.

"Кратката ретроспекция на нашите взаимоотношения започна през 2012-а година, когато ние обявихме публично, че повече не може да се търпи репресивното отношение към нас, което води до затваряне на хлебопроизводствени предприятия. Във всичките тези години се считаме за основатели и учредители на Сдружение за модерна търговия, защото, когато има криза, се раждат и добри неща. Комуникацията е трудна и тежка, но истината е една – драстични нелоялни търговски практики отпаднаха, входните такси, такси, свързани с празнуване на рожден ден на определени търговски вериги, високите такси за листване на един продукт... Това е част от нашия общ план за борба със сивия сектор. Стигнахме до отговорното мислене, че след като в Европа са уредени свободните пазарни отношения, можем да го направим и ние", коментира председателят на УС на Националния браншови съюз на хлебарите и сладкарите Мариана Кукушева пред националното радио.

 

 

 

Още от Потребителски стоки и услуги


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82822
  • GBP
    1
    2.2865
  • JPY
    100
    1.18084
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички