Хотелът, предлагал нахапани кюфтета, ще отнесе до 30 000 лв. глоба


Хотелът, предлагал нахапани кюфтета, ще отнесе до 30 000 лв. глоба
Снимка:

3125

Извършихме проверка в хотела, поднесъл нахапани кюфтета. Установихме, че това място за настаняване е най-ниско катигоризирано – така наречения апартамент за гости с една звезда. Проверката беше направена миналата седмица. Ще наложим санкция за нелоялна търговска практика, може да достигне до 30 000 лева. Това заяви председателят на Комисията за защита на потребителите инж. Димитър Маргаритов пред Нова телевизия. 

Повод за изказването му стана сигнал относно нелоялна практика в един от хотелите по морето.

Маргаритов обаче подчерта, че такива случаи не трябва да слагат щампа върху цялостния туризъм у нас. Причината – Комисията за защита на потребителите е извършила около 3000 проверки по Черноморието и само в 7-8% от тях са констатирани нарушения. 

„До няколко дни всичко това да бъде приключено със санкции – до 30 000 лева че са се рекламирали като хотел, а са само къща за гости. Когато предлагаш ол инклузив, трябва да имаш категоризация и на ресторанта. В такъв случай би се стигнало и до затваряне на обекта. За нарушения – липса на цени, може да наложим глоба от 1000 до 3000 лева”, категоричен бе Маргаритов.

По думите му потребителят трябва да формира съзнанието на европейски гражданин и веднага да сигнализира на Комисията.

„Имаме дежурни екипи, които в почивните дни проверяват сигнали, постъпили на телефон 0 700 111 22, както и на нашия сайт, където могат да бъде прикачван снимков материал. Имаме и приемни лятото по морето, а зимата – в планинските курорти”, каза още председателят на Маргаритов.

Проверките преди първия учебен ден

„Извършваме проверки както по магазините, така и в интернет пространството. Следим за опасни стоки, учебните пособия. Най-вече следим за продажбите на лични карти и бележници. Върху тях има посочена цена и търговците нямат право да завишават цената или да задължават потребителите да ги купуват в комплект или само ако са с подвързия”, категоричен бе инж. Димитър Маргаритов.

Още от Потребителски стоки и услуги


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82447
  • GBP
    1
    2.28285
  • JPY
    100
    1.17284
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички