Качества и функционалност на лирите за баня


Качества и функционалност на лирите за баня
Снимка: iStock/Guliver

1791

До голяма степен комфорта, който изпитваме при посещение в конкретно помещение е пряко свързан с благоприятната за тялото температура. За да си осигурим това приятно усещане прилагаме и използваме различни уреди, които ни помагат да постигнем желаната топлина или прохлада. И тъй като всяко едно помещение си има своите особености и характеристики то това идва да покаже, че и уреда, който ще приложим за достигане на комфортна температура ще бъде съобразен с неговите архитектурни особености. Как се отоплява баня през зимата? Въпрос, на който трябва да си отговорите преди да предприемете ремонт на едно от ограничените като площ пространства и във вашия дом. Методите са различни – лири за баня, конвектори, радиатори и други като избора им се определя именно от спецификата, изложението, квадратурата на помещението.

Лири за баня – кое ги прави предпочитани от стопаните на дома

Ако си мислите, че единствената роля на лирата е в това да допринесе за комфортната и благоприятна за престоя ви в санитарната зона температура то сте на грешен път. Когато клиентите се спират на лири те се водят от техните характеристики и особености, високи качества и практически предимства, потвърдиха за нас от RadioStip. Наред с това, че през студените месеци тези уреди осигуряват топлина то тяхната функционалност реално не спира до тук.

Едва ли има човек, който не обича да се освежава ежедневно с приятен топъл душ. През лятото не ви прави впечатление каква е температурата в зоната за освежаване, но през зимата си е сериозно предизвикателство и ентусиазъм да влезеш под душа и да изчакаш топлата вода да сгрее тялото така, че да се отпуснете и насладите на свежестта. Важно е да се осигурите топлина през студените зимни дни в банята, защото това е зона, която е сред непрекъснато посещаваните от домакинството още от сутринта. С лирите за баня на практика си осигурявате желаната комфортна температура без каквито и да било усилия, тъй като уреда поддържа постоянна топлина благоприятна за тялото.

Предпочитани са лирите за отопляване на баня поради това, че:

-  Са с малки размери;

-  Лесно се монтират;

-  Не заемат много място;

-  Създават уют и комфорт в банята;

- Не се отличават с висока инвестиция;

- Имат нисък разход на енергия (това зависи от техния вид);

- Подходящи са както за бани така тоалетни, коридори или друг вид мокри помещения.

Естетика и функционалност

До тук изброените причини навярно няма да са достатъчно мотивиращи за това да изберете и вие лира, с която да отоплявате вашата баня. Следва да ви срещнем с някои от техните естетични и функционални качества, които биха дали явен стимул да ги предпочетете. Наред с изброените до тук свойства и приоритети при използването на уредите това, с което те се отличават са именно естетичните им свойства. Лирите са доста елегантни и лесно адаптиращи се към тесни пространства уреди. Независимо дали са електрически или се захранват от централната или локална отоплителна система с тях ще постигнете много приятна визия. Минималистичността им е очевидна и наистина що се отнася за дискретна интеграция те успяват да я постигнат в много висока степен.

Елегантно излъчване, модерен дизайн и иновативност – безспорно такъв отоплителен уред би бил добра алтернатива за вашия санитарен възел. Не само красиви, но и функционални са лирите за баня, защото освен, че служат за отопляване то тяхната роля е и в това да:

- Подсушават мокрото помещение;

- Да намаляват риска от образуване на мухъл по фугите на санитарния фаянс;

- Осигуряват ви винаги топли кърпи, които да използвате след душ или сутрешен тоалет;

- Могат да сушат деликатни дрехи, за които не е препоръчително да използвате сушилня.

В общи линии има защо да се считат за едни от многофункционалните уреди, които са изключително практични за ежедневието и най-вече за студените зимни месеци. Многообразни като видове на пазара можете да откриете електрически, водни или комбинирани в зависимост от това кои биха били с най-правилно приложение спрямо техническите особености на санитарната ви зона.

Още от Потребителски стоки и услуги


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80827
  • GBP
    1
    2.28037
  • JPY
    100
    1.19608
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички