Как риболовът може да е чудесен начин за изграждане на връзката между баща и син?


Как риболовът може да е чудесен начин за изграждане на връзката между баща и син?
Снимка: Getty Images / Guliver

1965

Нека си представим класическата американска идилия - баща и син отиват заедно за риба. Виждали сме това по филмите като ярък образ на този тип добри отношения. В тази статия ще разгледаме защо именно риболовът е идеален начин за изграждане на връзката между баща и син (а защо не и дъщеря) и като цяло може да е чудесна семейна активност в календара ви за седмицата. Риболов в неделя в топлите дни? Звучи като чудесно приключение!

Стъпка 1: Риболовен магазин

Прескачаме момента, в който сте запалили малчуганите по риболова. Те със сигурност ще са съгласни да споделят едно приключение с вас. Време е да отидете в някой риболовен магазин и да обзаведете малкия герой (герои) с всичко нужно, за да бъдат пълноправен рибар. Децата винаги се радват на нови места, особено като са пълни с разнообразни неща, които никога не са виждали. Ще може да обясните кое за какво се използва, а някъде в разговора (в зависимост дали планувате да пускате рибата обратно или не) може да вкарате важни теми за живота, за това как трябва да живеем в хармония с природата и (евентуално) как ние вземаме рибата за храна, но отдаваме своето уважение към природния свят като се грижим за водоемите.

Стъпка 2: Въдиците и техните елементи

Минали сме вече през магазина и малките са екипирани. Там те са задали своите въпроси, но вече като приготвяте багажа ще има нова порция такива. Може да насочите разговора към всичко, без което не може - въдици, макари, стръв, захранки и редица други неща. Може да обясните на децата и разликата между различните водоеми (най-малкото тези за солена и сладка вода). Възможностите граничат единствено във вашето въображение.

Стъпка 3: Видове риби

Все пак се нарича риболов - няма как да не минете през това детето да научи за различните видове риби. Покажете му различната стръв за шаран, стръв за сом и други и говорете с него за това кои риби са сладководни и кои живеят в моретата и океаните. Може дори като хващате риба да го питате каква точно сте хванали.

Стъпка 4: Природата и ние

Риболовът е чудесен начин да научите детето си на любов към природата и всичко живо в нея. Може да му обясните, че благодарение на чистата природа има риба и ние трябва да пазим чисти местата, на които ходим. Не пречи преди да тръгнете да направите лека оборка за боклуци около мястото, на което ловите риба. Няма да навреди.

Още от Потребителски стоки и услуги


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82447
  • GBP
    1
    2.28285
  • JPY
    100
    1.17284
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички