Купувайте яйца от фирми, които са и производители, и преработватели


Купувайте яйца от фирми, които са и производители, и преработватели
Снимка:

6377

Трудно е да кажа дали е истина или не – ефектът след това ще се види. С тези думи председателят на Съюза на птицевъдите Димитър Белоречков коментира сигнали, че се готви препакетиране на стари яйца и внос в България в периода на Великден.

Според Белоречков проблем е, че Великден сега в католическия свят е почти месец преди в православния. Там има по-голямо производство и се натрупват яйца, които трябва да се пласират някъде, каза той. И заяви – в други години сме имали проблем с яйца, внесени отвън, защото се използва предтекст, че вносът ще се преработва. Тогава правилата са по-малко строги, обясни пред Нова телевизия Белоречков. Когато яйцата се внасят в палети, се губи представа кое яйце кога е „произведено”. Палетите са знак, че говорим за преработка, добави председателят на Съюза на птицевъдите.

Опаковката е най-важна, подчерта Белоречков. Най-добре е да се вземат яйца от фирма, която е и производител, и е преработвател. Освен това на черупката на яйцето има номер – това е номерът на фермата. Има го и на опаковката, но е възможно е да е на преработвателя, ако производител и преработвател са различни фирми.

Прост трик да се определи дали едно яйце е старо или е прясно е да бъде пуснато в канче с вода. Ако потъне, значи е старо, ако изплува, значи е прясно.

 

 

 

Още от Потребителски стоки и услуги


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82481
  • GBP
    1
    2.28811
  • JPY
    100
    1.16232
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички