Масови намаления по магазините след празниците


Масови намаления по магазините след празниците
Снимка: Thinkstock/ Guliver

3328

Големите намаления на зимните колекции след голямото пазаруване за Коледа и Нова година вече са факт в магазините. Една рокля например може да бъде купена с над 50% отстъпка. Отстъпките на мъжките артикули в повечето търговски обекти също стигат подобни нива, съобщава bTV.

Така може да се окаже, че в зависимост от това къде сте избрали да пазарувате, може да спестите от десетина до няколкостотин лева.

Търговците казват, че всички, които не са харесали коледните си подаръци или тези, които предстои да получат през януари, имат възможност да получат нещо, което е по-вкуса им.

"С касовата бележка може да дойде в магазина да избере или друга стока или да му издадем ваучер, който може да използва за нова колекция!", обяснява Теодора Трифонова, която е управител на магазин.

От Комисията за защита на потребителите (КЗП) пък отчетоха, че по Коледа са направили 160 проверки, регистрирали са 20 нарушения. Очакват някои от тях да се повторят и при настоящите намаления:

"С печатни материали, разпратени до хората, се анонсира, че в търговските обекти са налични много изгодни стоки, а като отидете в самия търговски обект, те не са налични - т.е. идеята е да ви привлекат в съответния магазин и вие така или иначе нещо да си купите", казва Димитър Маргаритов от КЗП.

Проверките са показали още, че въпреки голямото намаление в един магазин, може да се окаже че в друг, в който отстъпката е по-малка, стоката е на по-ниска цена.

Още от Потребителски стоки и услуги


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82549
  • GBP
    1
    2.2837
  • JPY
    100
    1.16398
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички