Моллов дава "Аладин Фуудс" на съд за клевета


Моллов дава "Аладин Фуудс" на съд за клевета
Снимка: БГНЕС

2826

Бившият вече началник на Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) ще съди веригата "Аладин Фуудс" за клевета. Това съобщи самият той пред журналисти.

Припомняме, че фирмата обвини БАБХ в опит за изнудване, което доведе до уволнението на Моллов от страна на министъра на земеделието Десислава Танева. Мотивът бе "създала се нетърпимост в сектора".

Според бившия шеф на БАБХ в "Аладин Фуудс" са открити редица нарушения, сред които липса на хигиена и проследимост на месото.

Освобождаване на служители от Българската агенция по храните (БАБХ), които оказват рекет върху бизнеса и промени в законодателството, с които да се спрат тези практики – това поискаха от веригата за бързо хранене вчера. Исканията бяха подкрепени и от Националната асоциация на млекопреработвателите.

„Аладин Фуудс” представи и списък с имена на служители на МЗХ, чието уволнение също ще бъде поискано. Сред тях личат имената на главните експерти в централното управление на БАБХ д-р Румен Чакъров и Стоян Пашев, както и изпълнителният директор на регионалното звено на БАБХ в Пловдив Николай Петков плюс Павлина Севова, също служител на регионалното звено на БАБХ в Пловдив.

Още от Потребителски стоки и услуги


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82549
  • GBP
    1
    2.2837
  • JPY
    100
    1.16398
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички