Нарушенията в зимните ни курорти намаляват


Нарушенията в зимните ни курорти намаляват
Снимка:

3446

Тенденцията е към намаляване броя на нарушенията по зимните ни курорти. Това каза Димитър Маргаритов, председател на Комисията за защита на потребителите, по повод предстоящите проверки на търговските обекти по зимните ни курорти.

Той подчерта, че няма вариативност във видовете нарушения от страна на търговците, а тенденцията е към намаляването на броя им. Очаква се това да се запази и този зимен сезон търговците да предоставят туристическите продукти и услуги в съответствие с изискванията на закона.

Законът предвижда и сериозни санкции, които се определят както от вида нарушение, така и от честотата на неговото повтаряне, обясни още Маргаритов пред "Фокус".

„Относно най-често срещаните нарушения има известна симптоматика те да са основно няколко, като например несъвпадането на това, което сте предложили в офертата с това, което предлагате на място. Също така и опити да се предоставят туристически услуги в некатегоризирани обекти, като тук трябва да кажем, че понякога това не се дължи на причини само от търговеца. Мисля, че ние ще успеем и с превантивна дейност, и с един стриктен контрол да сведем до минимум тези нарушения и да се запази положителната тенденция за намаляване на броя им“, допълни председателят на КЗП.

Димитър Маргаритов коментира още, че през изминалия сезон в трите най-големи зимни курортни града са извършени около 700 проверки, а около 100 са констатираните нарушения от различно естество. Проверки ще се извършват през целия сезон, като ще се реагира и по сигнали на граждани. Маргаритов призова потребителите към активна позиция при злоупотреби.

Още от Потребителски стоки и услуги


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.79566
  • GBP
    1
    2.28685
  • JPY
    100
    1.20351
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички