Олимп - лидерът в осигурителните пломби на Балканите


Олимп - лидерът в осигурителните пломби на Балканите
Снимка: https://olimp-bg.com/

2124

Редица бизнес индустрии ползват осигурителни пломби, за да защитят своите стоки. От транспортни компании до мащабни производства, от електроразпределителни дружества – до кетъринг фирми. И въпреки сериозното им използване в бизнеса много хора не са чували за тези малки защитни помощници и тяхната бизнес ниша.

Най-голямата компания в тази индустрия е Олимп. Създадена преди четвърт век,  фирмата вече се е превърнала в световен лидер на пазара за средствата за сигурност. В европейските държави също е категоричен първенец, успешно вземайки първото място на пазари като Латвия, Литва, Франция, Холандия, Германия, Щвеция, Дания, Люксембург, Русия, Молдова, Казахстан, Украйна, България, Румъния, Македония и др. Олимп разполага с голяма производствена мощност и редица патенти и световни иновации в сферата на пломбите за сигурност. Цикълът на производство е затворен процес със собствено конструиране и инструментален цех за създаване на форми за отливане, цехове за отливки, сглобяване и металообработка.

В последните десет години фирмата пусна на пазара пет пломби, които нямат аналог сред останалите съществуващи модели. И буквално принуди всички производители да променят начина на производство в опит да ги догонят. Този факт води индустрията към нова ера в света на пластмасовите пломби, където с всеки следващ ден те стават още по-надеждни, а в същото време и още по-лесни за използване от крайния потребител. Освен патентованите защитни механизми в процеса на производство на пломби за сигурност, сертификатите на продуктите и на самата компания – също са сериозна гаранция за безкомпромисното качество. Олимп привлича и най-добрите специалисти в нишата в своя екип. Така, подплатена с високо квалифицирани инженери и с най-новите технологии, компанията не спира да развива все повече и по-сложни пломби.

Осигурителните пломби представляват пластмасови или метални устройства, които се прикрепват към затворено помещение или предмет, така че неговото отваряне да бъде, ако не невъзможно, то поне да бъдат оставени следи за наличието на злоупотреба. Всяка пломба от портфолиото е с високо качество и уникална конструкция. Приоритет на компанията е качеството на продуктите и производство на такива пломби, които не могат да бъдат отваряни без следи.

Един от най-продаваните модели в световен мащаб е Arrow. Това са пластмасови пломби с номера, сертифицирани по стандарт ISO 17712:2013. Уникалният идентификационен номер на всяка една пломба е от критично значение. Ето защо, протоколите за сигурност при тяхното номериране са не по-слаби в цялостния протокол на производство. Пломбите се произвеждат неномерирани в големи мащаби в централното предприятие. След това се изпращат в представителствата в различните държави. Едва след поръчка от краен клиент, пломбите се номерират на място в съответната държава. Така достъпът до всяка номерирана пластмасова пломба е сведен до минимум. Защо това е толкова важно? Да вземем за пример логистична компания, която е наета да превози камион с произведена стока от една държава до друга. Камионът се запечатва с пластмасова пломба за сигурност, която има уникален номер. При тръгването си след натоварване със стоката, в придружителния протокол се записва този номер. При пристигането за разтоварване, отговорните по приема лица сверяват номера на пломбата на тръгване с този на пристигане. Ако някой има възможност да поръча две еднакви пломби с един и същ номер – така ще си осигури възможност да отвори камиона и да открадне стока или извърши друг тип измама. Това е основната причина, поради която именно репутацията на производителя на осигурителни пломби, е водещият фактор за пазарен успех.

Още от Потребителски стоки и услуги


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83853
  • GBP
    1
    2.2902
  • JPY
    100
    1.18867
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички