Прогнозират поевтиняване на някои от най-популярните марки бира


Прогнозират поевтиняване на някои от най-популярните марки бира
Снимка: Thinkstock/Guliver

2381

Някои от най-популярните марки бира може да поевтинеят след обединението на двете най-големи световни компании в бранша. Това прогнозира финансовият анализатор Филип Горхам, който изследва потребителското търсене, пред националното радио.

Преди няколко седмици, компаниите "Анхойзер-Буш" и "САБМилер" (Anheuser-Busch InBev и SABMiller) обявиха сливането си. Така някои от най-известните и консумирани световни марки бира ще бъдат обединени под шапката на една компания. След приключването на сделката, което се очаква да стане след около година, обединената компания ще държи около 30% от пазара на бира в света.

"Потенциално фактът, че много марки се държат от един и същи производител на бира, може да доведе до негово решение да увеличи цените. Все пак не мисля, че това ще се случи. Не бива да забравяме, че тази компания ще бъде следена зорко от антимонополните органи във всички страни. Вече виждаме това в Северна Америка. Вероятно подобно нещо ще се случи и в Европа. Не изключвам дори в Австралия да обърнат внимание на компанията. Ето защо голямо увеличение в цените не може да се очаква", каза Горхам.

По думите му бирения пазар има голяма конкуренция с локалните марки, а това изисква и конкурентни цени.

"Дори трябва да очакваме намаляване на цените на бирата от тази голяма компания, защото колкото по-големи количества материали се поръчват, толкова по-ниска е цената им. Това означава, че техните разходи за производство на бира ще намалеят", заяви още анализаторът.

Още от Потребителски стоки и услуги


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82822
  • GBP
    1
    2.2865
  • JPY
    100
    1.18084
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички