Пътя към идеалния кухненски интериор


Пътя към идеалния кухненски интериор
Снимка: iStock/Guliver

3865

При настъпване на момента, н който трябва да реализирате промяна в кухненското обзавеждане човек винаги търси благоприятната възможност за да усъвършенства зоната, която е сред емблематичните в неговия дом. наричат кухнята – сърцето на дома, място за творчески кулинарни изяви, обединител на традициите и навиците на българското семейство. Ако и за вас кухнята е със специални правомощия и в нейно лице търсите удобството и домашния уют то следва да ви срещнем с някои важни въпроси, които са характерни при реализиране на удачно, комфортно и благоприятно кухненско обзавеждане. Защото в кухнята акцента не е само в самите мебели, а в цялостния ѝ облик и завършеност.

Какъв да бъде вида на кухнята

Първия въпрос, който си задават домакинствата, на които им предстои да подменят обзавеждането в кухнята е свързан с нейния вид. Колекцията от мебелни идеи, които се предлагат от производители и търговци няма съмнение, че е доста разнообразен. Това показва, че се цели оптимално удовлетворяване на клиента по отношение на:

- Размери;

- Форма;

- Дизайн на обзавеждането;

- Удобство;

- Начин на изработка;

- Вложени материали и механизми;

- Избор на плот и гръб за кухня;

- Начин на монтаж на електроуредите и т.нат.

Вида на една кухня зависи именно от до тук изброените акценти, тъй като за да се определи като конкретна възможност за установяване на така желания ред  нужно да се вземат под внимание и всички онези индивидуални виждания и потребности, които са характерни за различните домакинства.

Що се отнася до видовата класификация при кухненското обзавеждане в основни линии те изглеждат така:

- Готово кухненско обзавеждане

Известно е още като универсално, защото тук имате на разположение да изберете адаптивни размери, които са унифицирани и лесно приложими в боксове или отделни помещения. Друг отличителен белег на тези кухни е тяхната достъпност. Офертите за обзавеждане при този тип кухни са сред най-евтините, което е повод те да най-интересни за клиентите;

- По поръчка

Ако искате да подходите индивидуално или пък кухненската зона е по-нестандартна и трудна за обзавеждане със стандартни елементи то поръчковия вид е сред ефективните, защото тук и сега можете да решите казусите с дефектите и да ги превърнете в ефект;

- Модули

Системите от модули са все по-предпочитани от хората с креативно мислене. Възможността, която те представят се състои в това, че различни елементи могат да се конфигурират по начин, който напълно да удовлетвори организирането на кухненския интериор. Сравнително достъпни като крайна цена и лесни за адаптиране според това как ще подходите с избирането на модулите, от които ще създадете своя кухненски пъзел.

Какви да бъдат уредите

Според това дали ще изберете уреди, които ще са автономни в кухнята или пък ще внедрят в обзавеждането се наблюдават два типа интериори:

- С вградени уреди;

- Със свободностоящи уреди.

В търсене на удобството, подредеността и уют в кухненското обзавеждане все повече домакинства избират да се възползват от уредите за вграждане, добавиха от prodajba.com. Като основни причини те изтъкват това, че готварската зона изглежда по-дискретна, гладка и съвършена, а това води до по-високо ниво на функционалност.

Как се гарантира функционалност

Функционалната кухня е онази, в която не губите време. Това, от което се нуждаете е на ръка разстояние от вас и самото обзавеждане винаги следва така известния в мебелния сектор „работен триъгълник“. За ад се осигури наистина функционална и практична кухня съвета на специалистите е да изберете онова обзавеждане, което ще предаде лекота и удобство в обстановката. За целта се запознайте с новите варианти за:

- Материали, които се почистват лесно и не задържат петна;

- Оборудване, което ще повиши производителността;

-  Уреди, които управлявате с едно докосване;

-  Механизми, които ще улеснят всяко ваше действие.

За да не се превърне кухнята в зона, която най-малко ще искате да използвате насочете вниманието си върху такова обзавеждане и оборудване, което да удовлетвори и улесни ежедневните ви занимания тук.

Още от Потребителски стоки и услуги


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83594
  • GBP
    1
    2.28431
  • JPY
    100
    1.18765
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички