Розите поскъпнаха преди Свети Валентин


Розите поскъпнаха преди Свети Валентин
Снимка: Pexels

5748

Свети Валентин е празник не само на влюбените, а и на търговците. Подготовката за Деня на влюбените започва повече от седмица преди 14 февруари, когато цветята на борсата вече са по-скъпи и свършват по-бързо от обикновеното.

Традиционно сред най-предпочитаните цветя са червените рози. Най-често мъжете купуват по една роза с панделка. От борсата до пазара цената им скача с около 1 лв. Така на големите цветарски пазари в София една роза на Свети Валентин струва между между 3 и 4 лв. Според качеството и произхода на цветето обаче тази сума варира и може да достигне 6 – 7 лв. в големите търговски центрове например, съобщава bTV.

Цените на останалите цветя като лалетата и карамфилите обаче не се увеличават за празника и остават съответно 1,50 и 0,80 лв.

Разбира се, за мъжете, които имат възможност да отделят повече средства, цветарските магазини предлагат и букети на стойност между 40 и 150 лв. За най-големите романтици, които искат да направят предложение за брак на своите любими на 14 февруари, се предлагат и специални букети от рози, които са с добавка – годежен пръстен.

Според търговците българите са склонни да похарчат между 40 и 60 лв. за подарък за своите възлюбени за празника, като освен на цветя, най-често те залагат на бижута и парфюми.

Още от Потребителски стоки и услуги


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички