Счетоводните услуги - защо изобщо се нуждаем от тях


Счетоводните услуги - защо изобщо се нуждаем от тях
Снимка: Архив

1414

В България всеки човек, който държи пълния контрол върху едно предприятие, си въобразява, че нещата ще се случат изключително лесно без да се налага да се правят каквито и да е било жертви. За жалост, много млади фирми приключват жизнения си път на пазара именно поради подобен начин на мислене.

Нулеви умения за ръководене на екип и работници и добавени към тях нехайство и малка доза мързел винаги водят до невероятно пагубни резултати. Бъдете разликата и добре помислете кога имате нужда от професионална помощ по отношение на финансовото състояние на предприятието си.

Когато печелите повече от един бизнес, отколкото влагате в него е супер лесно да си направите сметката. Проблемът идва тогава, когато нещата се обърнат, колелото се завърти и до кокала се опра ножът на финансовите загуби.

Това е ситуация, която със своята сериозност е готова да откаже доста хора от мечтата им да ръководят сами свое предприятие и заради това на тях им е необходима професионална счетоводна помощ. Тя би могла да дойде само от кантора за счетоводни услуги Acc-ConsultCo.com.

Кога наистина се нуждаем от счетоводител

Този въпрос е доста разпространен сред клиентите. Най-честият случай се разиграва по следния сценарий.

Клиентът влиза в офиса на счетоводната къща с предварителна резервация за консултация. След това сяда на масата срещу счетоводител и не може да обясни изобщо какво прави там.

Проблемът не е в клиента, а в това, че най-вероятно той просто си няма никаква представа от финансовото си състояние. Иска пълен одит на фирмата му и чака решенията на тепсия почти и изцяло веднага.

Това, обаче, в повечето ситуации изобщо не е възможно, защото работата на счетоводителя започва от одита, а краят не е ясен. Опитваме се да ви кажем, че един счетоводител може да остане близо до фирмата ви докато тя спре да съществува.

Това е така, защото много хора се убеждават, че е доста по-спокойно, когато има счетоводно присъствие в структурата на фирмата. Винаги, когато стане нещо, което засяга финансовия баланс на фирмата, човек може да разчита на експертизата на своя счетоводител.

Колко дълго трае работата със счетоводител

Понякога става така, че между счетоводител и собственик на фирма се сключва и приятелство освен договор. При някои ситуации счетоводителят дори става част от фирмата, за която е работил прекалено дълго.

Естествено, това става по-рядко, но когато се случи, може съвсем лесно да се забележи неразривната връзка между двете страни. Тогава за размер на доверието дори е излишно да се говори.

Ако искате и вие здрава връзка с вашия счетоводител – свържете се с Acc-ConsultCo.com, за да си уговорите консултация.

Още от Потребителски стоки и услуги


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83233
  • GBP
    1
    2.2729
  • JPY
    100
    1.1837
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички