Секцията – ключ към красиво обзаведения хол


Секцията – ключ към красиво обзаведения хол
Снимка: iStock/Guliver

4106

Холната зона е известна под много наименования. За едни от вас тя може би е кът за семейни сбирки и прекарване на свободно време. При други това е мястото, предназначено за канене на гости, а за трети е спалня и дори зона за хранене. Вземайки предвид това, че модерните апартаменти са истински творчески архитектурни изобретения на креативни конструктори и дизайнери е напълно логично една стая да има разнородни роли по отношение на приложимостта. И в зависимост от това какво точно правим в хола избираме и мебелите, които играят ключова роля за оформянето на интериор, който да ни допада като визия и удобство. Хола се отличава с наличието на три основни вида мебели – дивани (мека мебел), секции за хол, мини масички. Тема на публикацията ни са секциите, тъй като те са от организаторите на холния интериор, върху който е добре да се прояви взискателност при покупка.

Какво препоръчват експертите по обзавеждане на хол

Не са излишни и никога не бива да се пренебрегват съветите, които ви дават клиентите, когато се касае за избиране на секции за хол. Това, че реално не сядате върху тази мебел, не се храните на нея и не я натоварвате в такива мащаби както дивана и масата идва да покаже защо повечето домакинства я пренебрегват като качествени характеристики.

Замислете се за какво точно ви служи секцията в хола. Може би:

- Играе ролята на ТВ шкаф;

- Поставка за сантиментални декоративни елементи – снимки, ръчно изработени неща;

- Етажерка за колекцията ви от книги и т.нат.

Каквато и да е ролята на секцията препоръките на експертите по обзавеждане на хол са ориентирани към някои специфични данни, които е добре да се предвидят при покупка на мебелировка от този ранг:

- Обзаведете с такъв модел, който е стилово адаптивен към дивана и масата, цвета на стените и декоративните елементи (напр. картини);

- Размера на секцията н бива да бъде по-голяма от ¼ от общото пространство, защото тогава се губи смисъла на елегантността т.е. получавате нещо между дрешник и етажерки;

- Заложете на въздушност т.е. на вариант, който има възможност за конфигуриране според архитектурата на помещението;

- Позиционирайте я на място, което е видимо от всички краища на стаята.

Надявайки се да изберем най-хубавата холна секция повечето от нас са склонни да инвестират достатъчно за да се сдобият с така мечтания, гостоприемен облик на най-обитаваното помещение в жилището.

Функционална и естетична

Освен, че е организираща интериорната концепция към секцията е нужно да се подходи отговорно преди да бъде взето решение за покупката ѝ, припомнят от мебели Nikrom. Чували сте и вие за функционалност и естетичност, но как тези две понятия се свързват с такъв вид обзавеждане? Сформирането на обстановка, която може да повлияе на настроението и навиците ни е момент, от който се водим при инвестиране във всеки компонент, който избираме за своя дом. Очевидно и ключа към красиво обзаведения хол няма как да не повлияе на завършения и приятен облик, към който се стремим.

Казват, че за колкото повече неща може да послужи едно обзавеждане то е толкова по-функционално. И предвид факта, че въпросния елемент част от холния интериор се използва като:

- Поставка за телевизор;

- Декоративен елемент;

- Място за съхранение на документи;

- Етажерка и т.нат.

Ето, че изложеното показва, че разполагаме с елемент, чиято функционалност е доказана. Що се отнася до естетичната страна е видимо, че моделите, които представят водещи производители и търговци са докоснати от креативната мисъл на дизайнери на мебели. Все по-иновативни, красиви и внасящи очарование тези мебели се превръщат в емблема на интериора.

Холните секции по своята същност са многообразни и се класифицират като универсални, модулни, мини, модерни и други. Гамата от варианти е провокирана от потребителския интерес и усъвършенстването в обзавеждането на една от най-интензивно натоварените в жилището зони.

 

 

 

 

 

Още от Потребителски стоки и услуги


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички