Шест предимства при използване на дифузер за етерични масла


Шест предимства при използване на дифузер за етерични масла
Снимка: iStock/Guliver

6369

Използването на етерични масла посредством ултразвуков дифузер за етерични масла има много предимства. Днес разглеждаме основните от тях.

Почиства въздуха. Ултразвуков дифузер за етерични масла може да пречисти въздуха без химически спрейове. Използването на етерично масло от босилек може да помогне за намаляване на алергените с неговите антимикробни свойства. Маслото от чаено дърво е чудесно за дезинфекция на въздуха от бактерии и вируси, но също така повишава имунитета, за да помогне за предотвратяване на заболявания.

Подобрява съня. Едно от най-добрите и добре познати приложения на етеричните масла е тяхната способност да ви помогне да се отпуснете в края на тежък ден. Въпреки че има няколко други метода за вдишване на етерични масла, дифузерът е най-лесният и дълготраен от всички тях. Препоръчителни масла: лавандула и лайка.

Помага за релаксация. Мозъкът е основен за лимбичната система, отговорна за контрола на емоциите, включително симптомите на стрес. Ароматът на етерични масла засяга тази област и помага на системата да даде положителни емоционални реакции при стрес. Препоръчителни масла: лавандула, лайка, роза, ванилия, иланг-иланг.

Облекчава болката. Физическите болки са наистина неприятни. Добавянето на мента към дифузер на етерични масла може да успокои гаденето, болката при мигрена, да подобри храносмилането и да намали алергичните реакции. Риганът е чудесен за респираторни разстройства, киселини и облекчаване на менструалните болки. Маслото от сандалово дърво може да облекчи симптомите на възпалено и стрептококово гърло.

Репелент за насекоми. Етеричните масла са страхотни репеленти за насекоми, така че поставянето на масло от лимон или цитронела във вашия дифузер може да ги държи далеч през целия ден. Маслото от мента се счита за естествен инсектицид и държи далеч паяците, например.

Увеличава енергията. Използването на етерични масла в дифузер е изключително ефективен начин за супер зареждане на мозъчните ви клетки. Много етерични масла имат адаптогенни качества - това означава, че те са успокояващи, когато сте подложени на стрес, но могат да ви дадат и енергия, когато имате нужда от това. Препоръчителни масла: евкалипт, лимон, бор, портокал.

Още от Потребителски стоки и услуги


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80827
  • GBP
    1
    2.28037
  • JPY
    100
    1.19608
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички