Топлина и уют през зимата с камини с водна риза на дърва и въглища


Топлина и уют през зимата с камини с водна риза на дърва и въглища
Снимка: iStock/Guliver

4437

 

Заради високите сметки за ток, които домакинствата трупат по време на зимния сезон все по-голям става процента на онези, които търсят алтернативни уреди за отопление, които са по-икономични. Новите технологии ни представят дълъг списък с идеи, от които можем да се възползваме, но предвид първоначалната инвестиция, която никак  не е малка този вариант се оказва неприемлив. Затова пък е повишен интересът към камини с водна риза на дърва и въглища цени, който отчитат търговци на различни отоплителни решения. Аргументите, които излагат клиентите избиращи такива уреди са напълно основателни и в следващите редове ще ги споделим с вас заедно с информационият блог Bbasta.

За минимум отоплителни разходи

В някои населени места ниските доходи са в основата на подбора на уреди, които са малко по-трудоемки като обслужване, но пък изключително ефективни като средство за цялостно отопление на имота. Камините с водна риза на дърва и въглища са практично решение, с което не само ще си осигурите ефективност, но и на практика имате възможността да генерирате доста добри икономии. Реално камините се разглеждат като средство, с което разходите се оптимизират, контролират и използваното гориво гарантира максимална топлина и комфорт в целия имот.

Самия принцип на работа на тези уреди е икономичен. На база водната риза, който осигурява подгряване на водата и системата от радиатори, които са разположени в имота са в основата на това да се допринесе за достигане на благоприятна среда на живот. Статистически се касае за класически метод на отопляване, но с много по-високоефективен уред, който да осигури:

-  Топлина в целия имот;

- Намаляване на разходите за отопление;

- Функционалност и удобство при обслужване на уреда;

- Контрол върху разходната норма и използваното твърдо гориво за достигане на желаното количество топлинна енергия.

За този тип камини се нуждаете от дърва и въглища. Горивото е от най-евтините, които се предлагат на пазара, а това предполага и осигуряване на способ за контрол върху отоплителните сметки.

Някои недостатъци при камините с водна риза

Като всеки отоплителен уред и тук клиентите наред с предимствата е редно да се запознаят и с недостатъците от използването на конкретното решение. Това би осигурило яснота спрямо обслужване и коректни изчисления на това колко би струвало отоплението през зимния сезон. И въпреки, че камините на дърва и въглища се считат за едни от най-приемливите, ефективни и икономични варианти за отопляване на по-големи площи те крият и известни недостатъци като:

- Изисква се непрекъсната подготовка на дървата (цепене, поддържане на ниска влажност, съхранение на удачни места);

- Задължително е уреда да се почиства ежедневно;

- Замърсяването в зоната на инсталация на камината с водна риза е неизбежно;

- Няма автоматичен контрол на работа на уреда и това налага член на домакинството да следи и зарежда редовно за да се осигури необходимото количество топлина.

В имоти като вили, къщи, хижи това не би следвало да бъде кой знае какъв проблем, но в случай, че камината с водна риза на дърва и въглища се използва в апартамент то със сигурност бихте срещнали известни неудобства.

Как да бъде избрана подходящата

Уредите с водна риза по принцип се считат за по-високо ефективни, тъй като осигуряват отопляване на помещения, в които има разпространители на топлината. Подходящия уред е този, който:

- Може да генерира топлинна енергия, която да осигури комфорт в цялото жилище;

- Дизайна се адаптира в интериора безупречно;

- Има варианти за използване на различни горива, включително и при наличие на пелетна горелка;

- Клас енергийна ефективност гарантиращ икономичен разход на горивото;

- Първоначална инвестиция и т.нат.

Дори уред на твърдо гориво следва да бъде избран така, че да може да осигури на домакинствата уют и рентабилност. Затова при необходимост от консултация и съвети не се колебайте да се обърнете към професионалисти.

 

Още от Потребителски стоки и услуги


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички