Вечерна или коктейлна рокля?


Вечерна или коктейлна рокля?
Снимка: stylezone.bg

2469

Когато на дневен ред е празнично събитие, ние тръпнем в очакване и се чудим какво да облечем. Независимо дали става въпрос за сватба, дипломиране, тържествен прием, откриване на театралния сезон, корпоративно парти или модно събитие, всяка жена задава въпроса: какво да облече? Традиционният вариант винаги е рокля и тогава възниква друг въпрос: коктейлна или вечерна?

За много жени границата между коктейлна и вечерна рокля е много призрачна или изобщо не съществува, формално обаче не е така. Традиционно времето за коктейли се счита за 17.00-19.00, след което вечерната версия на роклята управлява бала както се казва. Правилото за добро възпитание е да присъствате на дневно събитие с коктейлна рокля и вечерно събитие с подходяща вечерна рокля.

Като правило организаторите на събития дават подкана и ако има дрес-код, с който да се съобразите те го описват в поканата или описвайки часовете ви става ясно какво точно да изберете.

Ако в графата с дрес-код е изписано „коктейлдрес“ или „коктейлно облекло“, не се колебайте да изберете коктейлната версия на облеклото. Ако организаторът е поставил маркировката "бяла вратовръзка", "Черна вратовръзка" тогава дайте предпочитание на класическата версия.  Ако поканата не включва задължителен дрес-код, тогава жената може да избере стила на празничното облекло по свое усмотрение. Според правилата за добър вкус има някои правила за избор на стил.

За дневни събития е за предпочитане да изберете коктейлна рокля, защото луксозната вечерна рокля ще изглежда не на място. Трябва да разгледате по-детайлно коктейлните рокли, те са по-удобни като цяло от вечерните. Нещо много важно: младо момиче не трябва да избира солидни, „тежки“ тоалети. Ако сте от младите дами и искате да носите дълга, вечерна рокля, трябва да обърнете внимание на тоалетите по вас, меки, преливащи материи и пастелни цветове. За клубни партита, детски партита, събития на открито за предпочитане е коктейлна рокля или по-демократично облекло.

За вечерните събития определено с дълга стилна рокля няма да сбъркате. Когато избирате модела само обърнете внимание на възрастта си, материята и цвета!

Източник: stylezone.bg

Още от Потребителски стоки и услуги


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83027
  • GBP
    1
    2.27568
  • JPY
    100
    1.18127
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички