Внимание: Хранителни добавки с опасни вещества се продават онлайн


Внимание: Хранителни добавки с опасни вещества се продават онлайн
Снимка: Thinkstock

5501

На пазара има хранителни добавки за отслабване със забранени вещества, предупреждават от Българския фармацевтичен съюз. Най-често те се предлагат онлайн.

Ние сме изпращали за анализи и наистина тези данни са верни, има хранителни добавки, продавани по интернет, които съдържат сибутрамин, а това е изключително опасно за потребителите, обяви проф. Илко Гетов, председател на Български фармацевтичен съюз, пред bTV.

Трябва да се внимава и с разрешените лекарства за топене на мазнини, не случайно повечето са с лекарско предписание. Те могат да навредят на хора с проблеми с черния дроб и бъбреците и затова трябва да се приемат под лекарско наблюдение, обясняват специалистите.

Здравословното сваляне на килограми за един месец зависи от килограмите, с които стартираме отслабването, уточни проф. Донка Байкова, диетолог. При отслабване от високостепенно затлъстяване може да се очаква редукция от 10 кг. през първия месец. При по-ниска степен на затлъстяване – нормално е 4 кг. да е спадът за първия месец. През следващите месеци организъмт взема мерки за справяне със загубите, свалянето на килограмите се забавя – към 3 - 5 кг.

За отслабване е препоръчително на ден да се приемат около 1200 калoрии. Трябва да направим такъв диетичен режим, че той да бъде нивото на основната обмяна и да включим резервите си в активно изгаряне, обясни проф. Байкова.

 

Още от Потребителски стоки и услуги


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83147
  • GBP
    1
    2.2841
  • JPY
    100
    1.18665
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички