Защо се нуждаете от професионален ключар?


Защо се нуждаете от професионален ключар?
Снимка: Thinkstock

3479

Не помните кой има дубликат на вашите ключове? Искате да подобрите сигурността на дома си? Професионалният ключар може да помогне.

Бравите може да са както най-често използваните, така и най-пренебрегваните механични защитни устройства в дома.

Повечето от нас не правят нищо, за да поддържат ключалките и бравите си и дори очакват те да работят безупречно всеки път. И в крайна сметка никой не се замисля, че бравите защитават нашето имущество и пазят домовете ни от крадци и недоброжелатели.

Монтирането на брави не е много трудно. Всъщност повечето брави не са монтирани от професинални ключари.

Но има няколко критични проблема, които трябва да бъдат решени, за да се гарантира, че бравата ще функционира правилно. Ето как професионалният ключар в София може да се увери, че ключалките на дома ви извършат своята работа правилно.

Отстраняване на неизправност на бравите на вратите

Ключарят може да оцени състоянието на вашите ключалки, за да се увери, че те работят правилно и могат да осигурят цялата защита, която производителят е предвидил. Ако не сте ги обслужвали , то обслужването им може да предотврати някои от обичайните причини за повреда в заключването.

Проблемите със заключването не винаги са очевидни. Някои от най-често срещаните бъгове, които могат да доведат до отказ на заключване, често остават незабелязани, включително:

● счупена система

● Неправилно подравняване на удара.

● Болтове, които не могат да се разширят напълно.

Тези често срещани проблеми могат да доведат до трудности при заключване и отключване.

Смяна на ключалките като част от сигурността на дома

Ключарят може да подобри сигурността на вашия дом, като същевременно подсигури и удобството тя да се отваря много по-лесно за Вас. Замяната на ключалките ви ще възстанови нивото на контрол на ключовете.

Ако не помните колко копия на ключовете Ви има от вашия дом, най-лесно решение е да се сменят патроните. Това елиминира всякакви притеснения, че външно или неоторизирано лице може да има ключ от вашия дом. Обикновено всички ключалки са с еднакъв ключ, така че трябва да носите само един ключ, с който да ги управлявате.

Ключарят може да монтира правилно бравата на вратата.

Бравите ви са единствената физическа бариера между вашето имущество и онези, които биха го взели от вас. Ключарят може да осигури брави с по-високо качество от тези, които се намират в магазините за врати или защита на дома.

Алармите са полезна и необходима част от всяка пълна програма за сигурност; но те са реактивни, а не превантивни. Алармите могат да се използват за уведомяване на вас или органите, когато е налице неоторизирано влизане, но те не спират крадците.

За съжаление, продължаващите разходи за наблюдение на алармените системи доведоха до предположение, че те най-често се монтират там, където са най-малко необходими. Жителите на квартали с висока престъпност често са най-малко способни да си позволят разходите за наблюдавана алармена система. Добрата новина: Надграждането на бравите в дома ви може да се извърши на разумни цени и без да се налагат никакви месечни такси.

Бравите на вратите предпазват от крадците

Ключарят може да направи дома ви по-малко уязвим от опитите за влизане с взлом. Освен брави с високо качество, професионалистът може да инсталира допълнителен хардуер, който ще повиши сигурността на вашия дом.

● Когато сте вкъщи, важно е да можете да видите какво се случва извън вашата врата, преди да я отворите. Шпионката на вратите ви позволява да видите какво се случва навън, без да компрометирате вашата сигурност. Електронните системи, които включват вграден домофон, ви позволяват да разговаряте безопасно, без да отваряте вратата си.

● Ключарят може да укрепи вратите ви и да ги направи по-устойчиви на физическа атака. Повечето кражби са резултат от просто принудително влизане. Най-уязвимите зони са:

• Касата на вратата, където се насочват ударите.

• Ръбът на вратата, където са монтирани ключалките.

• Пантите.

Ключарят може да инсталира бронировка за всяка или всички тези области. Предлагат се качествени хардуерни комплекти за подсилване на вратите, които ще защитят всички уязвими зони на вратата.

Още от Потребителски стоки и услуги


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83027
  • GBP
    1
    2.27568
  • JPY
    100
    1.18127
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички