6 начина да предпазим телефона си през лятото


6 начина да предпазим телефона си през лятото
Снимка: Thinkstock

5132

Прегряването на смартфона през лятото може да доведе до сериозни проблеми при използването му. А и не само то - човек рядко е достатъчно внимателен относно защитата на мобилните си устройства, докато се забавлява край басейна или на плажа. Чрез тези 6 трика обаче ще можете да предпазите телефона си през горещия сезон:

1. Защитете смартфона си с водоустойчив калъф

Какво правите със смартфона си през горещите летни дни когато ви се прииска да се потопите в басейна или в морето? Дори и смартфона ви да не е водоустойчив, може да плувате с него като го защитите с водоустойчив калъф. Lifeproof, OtterBox и DryCase са добри възможности.

2. Пазете смартфона си от прегряване

Всички дейности на смартфона, които натоварват процесора и хабят бързо батерията му генерират топлина, а през летните месеци това може да се окаже пагубно за джаджата ви. В горещото време може да се опитате да дадете по-голяма почивка на смартфона си от обичайното. Не забравяйте също така да затворите всички приложения, които работят във фонов режим.

3. Дръжте смартфона на сянка

Вашият телефон лесно улавя слънчевата светлина! И докато за вас слънчевите лъчи означават страхотен тен на кожата, пряката слънчева светлина може сериозно да повреди джаджите ви. Колкото по-дълго оставите телефона си на слънце, толкова по-сериозни проблеми ще си навлечете.

4. Дръжте смартфона си далеч от други устройства

Дръжте далеч едно от друго всичките си мобилни устройства, защото генерираната от всяко топлина ще се комбинира с тази на останалата, а това не е добре за джаджите.

5. Използвайте протектор с антирефлексно покритие за дисплея

Ако телефона ви не разполага с антирефлексно покритие, купете си протектор за дисплея за да не ви се налага да увеличавате яркостта на вашия телефон когато сте навън. Това ще предпази устройството ви от прегряване, а и ще щадите батерията си.

6. Пазете смартфона си от пясъка

Преди да отидете на плажа, погрижете се всички портове на вашия смартфон да са защитени, за да не може в тях да проникне пясък. Ако обаче се случи така, че вашия смартфон падне в пясъка, веднага го изключете, преди да започнете да го почиствате. За да издухате пясъка, използвайте сгъстен въздух.

Източник: digital.bg.

Още от Технологии


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83147
  • GBP
    1
    2.2841
  • JPY
    100
    1.18665
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички