Имайте предвид тези 5 неща, когато си избирате смартфон за работа


Имайте предвид тези 5 неща, когато си избирате смартфон за работа
Снимка: Thinkstock

4426

В днешно време на мнозина им се налага да работят чрез мобилните си устройства в дадени ситуации. Затова изборът на "бизнес" смартфон е изключително важен. Не всеки популярен модел, колкото и добри да са спецификациите му, би могъл да помогне на вас или, респективно, на вашите служители да вършат по-добре работата си. Ако не сте съвсем сигурни какви точно качества трябва да притежава един добър смартфон за работа, то от digital.bg дават няколко съвета какво трябва да имаме предвид при покупката:

1. Операционна система

Първото и най-важно решение е каква операционна система искате да ползва вашият смартфон. На пазара има четири основни играча: iOS, Android, Windows Phone и BlackBerry. Ако все още нямате фаворит сред тях, ето какво представлява всяка една от тях накратко.

- iOS – счита се за малко по-устойчива на зловреден софтуер и заплахи за сигурността от останалите. От всички мобилни платформи, освен това, iOS се радва на най-голям избор от висококачествени приложения, но също е и най-скъпата операционна система. При Apple важи правилото: ако искате да ползвате последната версия на iOS, тогава си купете и последния модел iPhone.

- Android – Android е операционната система с най-голям достъп до приложения и, заради отворения ѝ код, може да бъде конфигурирана по всякакви начини. Ако изберете Android, освен това, ще имате най-голям избор от мобилни телефони. Имайте предвид, обаче, че възможността за инсталиране на външни приложения поставя тази ОС в по-голям риск спрямо останалите.

- Windows Phone – макар и с малко приложения, Windows Phone предлага нативна поддръжка на Microsoft Office – софтуер, с който почти всеки бизнес работи. Според анализатори за разлика от десктоп версията на Windows, мобилната е доста сигурна.

- BlackBerry – BlackBerry винаги е била ориентирана главно към бизнеса. Макар че в последно време репутацията ѝ доста падна, платформата може да се похвали с няколко добри характеристики: поддръжка на приложения за Android, функция за корпоративен имейл и желязна сигурност.

2. Производителност

Добре екипираният за работа смартфон трябва да има мощен процесор. Мощността на един централен процесор се измерва в гига- или мегахерцове - GHz и MHz. Условно казано, колкото по-голяма е цифрата пред тези мерни единици, толкова по-мощен е процесорът. Броят на ядрата също е важен. Бизнес потребителите обикновено имат нужда от добри условия за мултитаскинг – боравене с няколко програми наведнъж – така че по-големият брой ядра тук ще даде и по-добри такива условия.

3. Живот на батерията

Денят на бизнесмена често надвишава стандартните осем часа, така че животът на батерията действително е важна характеристика. Имайте предвид, че мощният процесор не винаги означава и издръжлива батерия. Най-общо казано, при избора на бизнес смартфон се спрете на модел, чиято батерия има мощност от най-малко 3000mAh.

4. Свободен капацитет

По всяка вероятност ще ви трябва много свободно място за съхранение на файлове, електронни таблици, договори, документи и какво ли още не. Това означава, че абсолютният минимум, който трябва да търсите, е 8GB и то при положение, че смартфонът е снабден и със слот за карти памет. Най-добрият избор е 32GB свободен капацитет + слот за MicroSD карти. Така ще сте сигурни, че винаги ще имате достатъчно място за запис на ново съдържание

5. Дисплей

Дисплеят винаги е от значение, независимо дали използваме смартфона за развлечение или работа: все пак цялата работа се върши на него. На първо място, решете дали ви трябва смартфон с голям дисплей – от 5,5 инча нагоре – или с по-малък – 4,5 инча. 5,5- и 6-инчовите смартфони предоставят по-голяма работна площ, но пък трудно се управляват с една ръка и се побират в стандартен джоб. Телефон с дисплей по-малък от 4,5 инча, пък, ще е прекалено малък за вашите нужди. Сами решете точно от какво имате нужда. И накрая, за да сте сигурни, че съдържанието ще се визуализира на дисплея по най-добрия възможен начин, изберете смартфон с HD резолюция. Почти всички нови модели поддържат такава, така че няма как да сбъркате.

Още от Технологии


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички